. Τα φαινόμενα ήταν έντονα τα ξημερώματα της Τετάρτης, με την Περιφέρεια Αττικής να αποφασίζει στο παραπέντε για το αν θα ανοίξουν ή όχι.

Ειδικότερα, αν και αρχικά, οι πρώτες εκτιμήσεις, με τον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Πατούλη να αναφέρει στον Ant1 στις 06.45 πως δεν θα λειτουργήσουν, ωστόσο, αργότερα, περίπου στις 7 άλλαξε η απόφαση, και τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά σε όλο το νομό της Αττικής.

Εξαίρεση, σύμφωνα με τον Ant1, τα σχολεία στον Δήμο Φυλής, όπου οι δημοτικές αρχές πήραν την απόφαση να μην λειτουργήσουν σήμερα.

Όπως και να έχει οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα σχολεία της περιοχής τους, καθώς μπορεί να έχουν προκύψει προβλήματα λόγων των έντονων φαινόμενων.

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη (27/9) όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε όλο το νομό της Φθιώτιδας λόγω της σφοδρής επέλασης της κακοκαιρίας.

Μετά τους Δήμους Δομοκού, Μακρακώμης, Λαμιέων και Στυλίδας, ανακοίνωσαν την αναστολή της διά ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων τους και οι Δήμοι Λοκρών, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας – Ελάτειας, για την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Επιπλέον στο Δήμο Λοκρών δε θα λειτουργήσει και το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης.

Υπογραμμίζεται ότι τα μαθήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σχολικές Μονάδες των Δήμων της Φθιώτιδας θα γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Επίσης κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Δομοκού, Μακρακώμης, Λαμιέων, Ξυλόκαστρου και Στυλίδας, όπου δεν λειτούργησαν και την Τρίτη τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Δεν θα λειτουργήσουν παράλληλα παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ όπου υπάρχουν.

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία σε όλη τη Λαμία, αλλά και στο δήμο Μαντουδίου Αγίας Άννας.