Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές εγκαθίστανται στις πόλεις όπου θα φοιτούν και άλλοι τόσοι ξεκινούν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, ο ξέχασε πως πρέπει να κάνει επέκταση των καρτών τους.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές όλης της χώρας αδυνατούν εδώ και 5 μέρες (από 1 Σεπτεμβρίου) να επαναφορτίσουν την μειωμένη τους κάρτα για 30 μέρες, αφού όλες οι προσωποποιημένες κάρτες που έχουν εκδοθεί σε φοιτητές λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Έτσι ανεξαρτήτως από πότε ο κάθε φοιτητής έχει εκδώσει την του, η δυνατότητά του να έχει μειωμένο κόμιστρο θα λήξει τέλος του μήνα.

Για την επέκταση του προφίλ για ακόμα ένα χρόνο οι φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια με την φοιτητική τους ταυτότητα- πάσο-, ωστόσο αυτή η διαδικασία φαίνεται πως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Η μόνη επιλογή που έχουν οι φοιτητές, κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών, είναι να φορτίσουν τις κάρτες τους με μειωμένα εισιτήρια μικρότερης διάρκειας π.χ. 5 ημερών ή πακέτα απλών εισιτηρίων ή μεμονωμένα εισιτήρια. Έτσι όμως χάνουν τη σημαντική έκπτωση που τους προσφέρει το εισιτήριο των 30 ημερών, αξίας 15 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορταζ του athenstransport.com οι εκδότες εισιτηρίων ενημερώνουν τους φοιτητές πως αναμένουν εγκύκλιο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επέκτασης της ισχύος των καρτών.

Το πότε θα συμβεί αυτό είναι άγνωστο. Αν πάντως η διαδικασία δεν ξεκινήσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα οι προσωποποιημένες κάρτες των φοιτητών θα δέχονται μόνο την αγορά εισιτηρίων ολόκληρης αξίας από την 1

Οκτωβρίου και μετά, αν και οι κάτοχοί τους θα είναι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου.

Ήδη πάντως τίθεται θέμα νομιμότητας αφού οι φοιτητές αποκλείονται από την αγορά των οικονομικών 30 ημερών για γραφειοκρατικούς λόγους.