Γιατί προχώρησαν σε κατάληψη στο δημοτικό σχολείο Κολυμπαρίου το πρωί της Τετάρτης γονείς μαθητών

Σύμφωνα με το zarpanews, όπως τόνισαν, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να διαθέσει στο σχολείο δύο εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης. Ειδικά στη Β’ τάξη του σχολείου υπάρχουν δύο παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης, ενώ για την τάξη αυτή φέρεται να έχει κριθεί από σύμβουλο ειδικής αγωγής απαραίτητο να “σπάσει” στα δύο.

Ωστόσο, τίποτα δεν έχει γίνει ως τώρα.

“Το σχολείο από την αρχή της χρονιάς με σειρά εγγράφων έχει ενημερώσει τη διεύθυνση εκπαίδευσης για τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που αντιμετωπίζει. Έχουμε αιτηθεί παράλληλες στηρίξεις για δύο τάξεις, η πρωτοβάθμια δεν έχει κάνει τίποτα. Μας πηγαίνει από μέρα σε μέρα και από βδομάδα σε βδομάδα, δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο έτσι και γι’ αυτό κλείσαμε σήμερα το σχολείο. Θέλουμε να λυθεί το θέμα ως το τέλος της εβδομάδας και θα στείλουμε έγγραφο στο υπουργείο Παιδείας”, ανέφερε η Φένια Φίτσιου, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

“Η σύμβουλος ειδικής αγωγής έχει κρίνει απαραίτητο να γίνει διαχωρισμός των τάξεων για την σωστότερη εκπαιδευτική διαδικασία και την ψυχική υγεία των παιδιών”, ανέφερε άλλη γονέας.

Στη συνέχεια οι γονείς εξέδωσαν και την παρακάτω ανακοίνωση:

“Ο Σύλλογος γονέων- κηδεμόνων και οι γονείς προχωρήσαμε στο κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου Κολυμπαρίου αφού εξαντλήσαμε όλες τις νόμιμες οδούς σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς με συνεχείς επιστολές και αιτήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Χανιων προχωρησαμε στο κλείσιμο του σχολείου καθως για ακόμη μία φορά η πρωτοβάθμια μας εμπαίζει.

Ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε τη διάθεση στις τάξεις της Β και Γ δημοτικού τουλάχιστον 2 παράλληλες στήριξης και εκπαιδευτικούς προσωπικό και έχοντας φτάσει σχεδόν στο μήνα Δεκέμβριο, κατανοούμε ότι η πρωτοβάθμια μας αγνοεί. Το πρόβλημα εντοπίζεται στη Β δημοτικού καθώς είναι 26 παιδιά 2 εκ των των οποίων χρήζουν άμεσης παράλληλης στήριξης, όπως επίσης και άμεσο διαχωρισμό όπως τονίζει η σχολική σύμβουλος ειδικής εκπαίδευσης.

Επισης πέραν του η εκπαιδευτική διαδικασία μένει πίσω είναι πια θέμα σωματικής ακεραιότητας των παιδιών μας. Επίσης η Η δημοτικού αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα και χρήζει άμεσο διαχωρισμό και έλευση σχολικού νοσηλευτή. Η έλλειψη διδακτικού προσωπικού είναι ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο Κολυμπαρίου.

Σε περιπτώσεις ασθένειας των διδασκόντων δεν υπάρχει κανένας να αναπληρώσει το μάθημα και τα παιδιά μοιράζονται σε άλλες τάξεις. Αν είναι δυνατόν εν έτει 2022…!!!

Ζητάμε τη στήριξη,τη συμπαράσταση και την άμεση επίλυση των θεμάτων που σας αποστέλλουμε. Υπάρχει μία διαρκής υποβάθμιση της εκπαίδευσης και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα σχολεία της επαρχίας.

Η δημοτική αρχή είναι ενήμερη, και είναι στο πλευρό μας, καθώς το μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο του δήμου μας έχει αφεθεί στο έλεος της Α/βαθμιας.

Με εκτίμηση

ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

Δημοτικού σχολείου Κολυμπαρίου