: Κατατέθηκε η τροπολογία 54 σελίδων για τη παροχή  σε συγκεκριμένες κατηγορίες για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (, , desktop), για τις ανάγκες της .

Τι προβλέπει η τροπολογία για το

Το νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, , Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφαλίζει επιταγή () αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Σημειώνεται ότι, ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύει στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι για το   του  στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι*.

  • Ηλεκτρονικές εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής: κατά την πρώτη του εφαρμογή το 2021, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο οι μαθητές Γ γυμνασίου του σχολικού έτους 2018-19
  • Αλλαγές σε διατάξεις για μετεγγραφές φοιτητών ειδικών περιπτώσεων
  • Ρυθμίσεις για τον ΕΟΠΠΕΠ
  • Εκλογές οργάνων διοίκησης στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου