:  Δείτε αναλυτικά τι είπε για τους . Η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιδότηση με επιταγή () αξίας 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (, , desktop), σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, που εμπίπτουν σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Οι δικαιούχοι για

«Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε από 5 υπουργεία. Θα δοθούν 112 εκατ. ευρώ με 560.000 αποδέκτες. Πρέπει να δούμε και τα θετικά από την κρίση του κορονοϊού, όπως τα μεγάλα άλματα από μαθητές και εκπαιδευτικούς» είπε και συμπλήρωσε:

«Το επόμενο διάστημα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες. Ετοιμάζεται μία πλατφόρμα από την κοινωνία της πληροφορίας», ενώ τόνισε ότι οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν αν επιθυμούν κάποιο ποσό στο που θα τους δοθεί: «Φυσικά μπορεί να συμπληρωθεί αυτό το voucher» είπε.

Στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι θα καταχωρούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αυτόματα θα ενημερώνονται εάν είναι δικαιούχοι ή όχι. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί και ένα help desk, για όσους χρειάζονται βοήθεια και ειδικές πληροφορίες ώστε να μπουν στην πλατφόρμα και να συμπληρώσουν στοιχεία και έγγραφα.

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του του στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.