Επίδομα 534 ευρώ: Για ποιούς έρχονται ΝΕΕΣ πληρωμές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/12/2020 - 20:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 20/12/2020 - 20:39

: Eντός του μήνα θα λάβουν το οι εργαζόμενοι που η σύμβασή τους τέθηκε σε για τον μήνα λόγω του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ.

534 ευρώ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διαδικασία υποβολής διαδικτυακών αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα «» για την ύψους έως , όσον αφορά στην αναστολή συμβάσεων εργασίας του Δεκεμβρίου, έχει αρχίσει από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.

Όλες οι επιχειρήσεις που θεωρούνται πληττόμενες για τον Δεκέμβριο, με βάση την διευρυμένη λίστα ΚΑΔ πληττόμενων Νοεμβρίου, μπορούν να θέσουν σε αναστολή μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Επισημαίνεται πως οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με click away, θεωρούνται κλειστές με κρατική εντολή επομένως οι εργαζόμενοι λαμβάνουν οικονομικό βοήθημα ύψους έως 534 ευρώ.

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε

Η ειδική αποζημίωση για τις αναστολές του Δεκεμβρίου επιστρέφει στα 534 ευρώ, δηλαδή στα 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής. Οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή θέτουν υποχρεωτικά σε αναστολή τις συμβάσεις των εργαζομένων τους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το lockdown, ενώ αν επαναλειτουργήσουν εντός Δεκεμβρίου θα θεωρούνται πληττόμενες έως 31/12. Στόχος είναι η ειδική αποζημίωση Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους σε κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις να πληρωθεί – όπως συνέβη και τον Νοέμβριο – στο τέλος Δεκεμβρίου.

Οι αιτήσεις στο «ΕΡΓΑΝΗ» μπορούν να υποβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πληρωμές να γίνουν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Επίδομα Παιδιού: Πληρωμές - Πόσα χρήματα εγκρίθηκαν για την τελευταία δόση

Επίδομα σε 80.000 δικαιούχους: Ποιούς αφορά και πότε θα πληρωθεί

Επίδομα θέρμανσης: Σε δύο δόσεις οι πληρωμές - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: