Βασίλης Διγαλάκης: Διπλό σύστημα διοίκησης στα ΑΕΙ – Τι θα γίνει με τους εισακτέους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/01/2020 - 10:12 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο δηλώνει στο «Βήμα» ότι τα αυτονομούνται και από εφέτος θα ορίζουν τον αριθμό των τους

Διπλό σύστημα διοίκησης των από τη Σύγκλητο και τα Συμβούλια προσωπικοτήτων που θα ξανασυγκροτηθούν στο εσωτερικό τους, «μπουκέτα σπουδών» και εσωτερική κινητικότητα των φοιτητών αποτελούν τις πρώτες σκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την «επόμενη μέρα» της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας κ. δηλώνει, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα», ότι τα πανεπιστήμια αυτονομούνται, και εφέτος την άνοιξη θα ορίσουν τον αριθμό των εισακτέων τους.

«Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να μη λαμβάνουμε υπόψη τις προτάσεις για τον προσδιορισμό του αριθμού που μας παραδίδει κάθε πανεπιστήμιο, σχολή και τμήμα. Κάτι τέτοιο θα αντιστρατεύεται την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και παραβλέπει ότι τα ιδρύματα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα περιθώρια που έχουν ως προς την αποδοχή φοιτητών και την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης. Δεν είναι στόχος να δίνουμε απλώς ένα οποιοδήποτε πτυχίο, αλλά έναν ισχυρό, ανταγωνιστικό τίτλο σπουδών που οπωσδήποτε θα εξασφαλίζει και καλύτερη επαγγελματική προοπτική», δήλωσε.

Βασίλης Διγαλάκης: Η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων περνά σε μια νέα φάση  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: