το πρωί της Πέμπτης από το υπουργείο Παιδείας δίνοντας τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελεί η Καρολίνα Ρόκκα που μόλις αποφοίτησε από το Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών. Παρόλο που ο στενός της κύκλος αλλά και οι καθηγητές της αρχικά θεωρούσαν ότι η νεαρή μαθήτρια είχε θέσει τον πήχη υπερβολικά ψηλά εκείνη έδειξε πως με δουλειά και θέληση τα πάντα είναι εφικτά.

Το περασμένο Μάρτιο έγινε δεκτή από το Ivy League Princeton University των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Εκτός από την επιτυχία της στην Αμερική όμως η 18χρονη Καρολίνα τα πήγε εξαιρετικά και στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Εισήχθη μεταξύ των πρώτων στην Νομική Σχολή Αθηνών με 19.325 μόρια.

«Ο χορός, το τραγούδι, ο αθλητισμός, το debate είναι μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντά μου», μας λέει η ίδια. Όπως προσθέτει και η ίδια «το πιο σημαντικό είναι να κυνηγάς τα όνειρά σου και να πιστεύεις στον εαυτό σου γιατί όλα είναι δυνατά».

Δίδυμη επιτυχία!

Δύο δίδυμα αδέρφια ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους καθώς η Δέσποινα Αντωνίου μπήκε 2η στη Νομική Αθήνας και ο αδελφός της Σωτήρης Αντωνίου πέρασε 2ος στη Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)-Σώματα. Σε όλα τα σχολικά χρόνια με υπομονή και εργατικότητα, χωρίς καθόλου κενά και με την ίδια, ακριβώς, αγάπη για όλα τα μαθήματα. Η επιτυχία της Δέσποινας στη 2η θέση της Νομικής Αθήνας αγγίζει τα 19.600 μόρια με 20 στα Αρχαία Ελληνικά, 19 στην Έκθεση, 20 στα Λατινικά και 19,3 στην Ιστορία.

Η Δέσποινα Αντωνίου πέρασε 2η στη Νομική Αθήνας

Όπως λένε, τους τελευταίους μήνες η κούραση ήταν πολλή και η ένταση μεγάλη. Έβαλαν για λίγο στην άκρη, την κοινωνική ζωή, τον αθλητισμό και τη διασκέδαση. Η Δέσποινα απόλυτα χαρούμενη και ήρεμη θα μας πει με ενθουσιασμό πως «Τα μαθητικά χρόνια ήταν, τελικά, ευχάριστα. Δεν ήταν εξαναγκασμός. Με γέμιζαν με ενθουσιασμό για τη γνώση και δεν νιώθω να έκανα κάποια «θυσία», γιατί όλα γίνονταν για τα δικά μου όνειρα».

Με την επιτυχία δικαιώνει τη θέση της παραστάτριας στο σχολείο της, το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών. Τους καθηγητές της θέλει να ευχαριστήσει, για τη στήριξή τους και ειδικότερα τους φιλολόγους της, στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου, κ.κ. Αλεξάνδρου, Γεράση, Κουρουτσίδου, Κουτρούμπα και Στεφάνου.

Ο Σωτήρης Αντωνίου μπήκε 2ος στη Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)-Σώματα

Ο Σωτήρης με ικανοποίηση θα μας πει πως «‘Ενας σημαντικός στόχος κατακτήθηκε. Η χαρά είναι μεγάλη, αλλά νέες διαδρομές ξεκινούν», με την αδελφή του να συμφωνεί.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ