Τζούφη: Αντιδράσεις για τη fast-track αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/10/2019 - 16:45 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Την προηγούμενη περίοδο, ο διάλογος για την Παιδεία ήταν εξαντλητικός τόσο κοινοβουλευτικά, όσο και με την κοινωνία» δήλωσε η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ , στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση».

Αντίθετα, η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει επιλέξει να καταθέτει τροπολογίες και διατάξεις σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων, δίχως τη συμμετοχή της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε πως η Κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα και ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020, δεν προβλέπεται καμία δαπάνη για τις μόνιμες προσλήψεις των 10.500 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις για τη fast-track αναγνώριση των των , όπως αυτές εκφράστηκαν από την ΠΟΣΔΕΠ, εκπροσώπους της Συνόδου των Πρυτάνεων και το ΤΕΕ.

Η κα Τζούφη επεσήμανε πως παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα καθώς καταγράφονται περισσότερα από 1.800 κενά εκπαιδευτικών.

Τέλος, ανέφερε πως από κοινού με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη θα προσέλθουν την ερχόμενη Τρίτη στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως για διάλογο. • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso