Τολμηρή πρόταση: Τέλη εγγραφής 2 φορές το χρόνο στα Πανεπιστήμια

Τολμηρή πρόταση: Τέλη εγγραφής 2 φορές το χρόνο στα Πανεπιστήμια

Καθώς ανοίγει η συζήτηση στη Βουλή για την Ανώτατη Εκπαίδευση, όλο και περισσότεροι Πανεπιστημιακοί αναρωτιούνται μήπως ένα , όπως γίνεται σε κρατικά πανεπιστήμια πολλών χωρών της Ευρώπης, πιθανόν θα έλυνε πολλά προβλήματα χρηματοδότησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

“Τα ΑΕΙ έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια το 50% της κρατικής χρηματοδότησής τους”, λέει ο Αχιλλέας Γραβάνης – καθηγητής της Φαρμακολογίας στην Ιατρική του Κρήτης – και προτείνει μιλώντας στην “Κυριακάτικη Ελευθερία” ένα ανά εξάμηνο για κάθε φοιτητή: ” Έχουμε στη χώρα 500.000 ενεργούς “αιώνιους” προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές”.

Σύμφωνα με πανεπιστημιακούς το θα πιέζει τους φοιτητές για έγκαιρη περάτωση των σπουδών τους, οπότε και το φαινόμενο των αιώνιων φοιτητών θα φτάσει στο τέλος του. Όσοι θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους θα ενισχύουν τα ΑΕΙ με μια μικρή συνδρομή, ενώ οι υπόλοιποι θα το… σκέπτονται. Οπότε η μη καταβολή θα ισοδυναμεί με δήλωση μη συνέχισης των σπουδών τους και συνακόλουθη εκκαθάρισή τους από τα αρχεία των ΑΕΙ.

“Για παράδειγμα με ετήσιο τέλος εγγραφής 200 ευρώ, το πανεπιστήμιο Κρήτης θα είχε έσοδα 4.000.000 ευρώ – όσα και η συνολική κρατική επιχορήγησή του”, καταλήγει εμφατικά ο Αχιλλέας Γραβάνης.

Φοιτητικό επίδομα: Αιτήσεις εως 28/4

Ιντερνετ για φοιτητές: Επιδότηση για ADSL ίντερνετ στους φοιτητές

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !