Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του για το προτεινόμενο σύστημα στην εκπαίδευση

Αφήνουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι η διαβούλευση του ν/σ για το σύστημα των εκπαιδευτικών δε γίνεται στο opengov.gr αλλά στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Ιανουαρίου! Αυτή η κυβέρνηση δε μας έχει συνηθίσει σε ιδιαίτερα ανοιχτές διαδικασίες για να το κάνει τώρα.

Το ΠΟΤΑΜΙ, έχοντας μια ευρύτερη αντίληψη για τις ανάγκες εκπαίδευσης του τόπου και των αλλαγών στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, δε θα ήθελε να σχολιάσει το ν/σ του κ. Γαβρόγλου στη λογική του ποσοστού μοριοδότησης ακαδημαϊκών προσόντων ή επαγγελματικής εμπειρίας των εκπαιδευτικών, γιατί τότε θα θεωρούσαμε δίκαιο να μοριοδοτείται και η τυχόν φροντιστηριακή εμπειρία των υποψηφίων.

Το ΠΟΤΑΜΙ εργάζεται ώστε να αλλάξουν πελατειακές αντιλήψεις. Εργαζόμαστε ώστε στο μέλλον το σύστημα διορισμών να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συνεργασίας όλων των κομμάτων με δεσμευτική ισχύ για μια δεκαετία. Έτσι όλοι θα γνωρίζουν τους κανόνες και κανένας δε θα μπορεί να καπηλευτεί την ανάγκη χιλιάδων ανθρώπων για εργασία.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ