Η ιδεοληπτική «άγνοια» του κ. Γαβρόγλου τόσο για την έκταση και την ένταση των παραβατικών φαινομένων στα , όσο και για το τι ισχύει αλλά και για το τι ο ίδιος προτίθεται να νομοθετήσει (και αυτό το αγνοεί;), σχετικά με την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών κατά την τέλεση αξιόποινων πράξεων στους χώρους των ΑΕΙ, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μετά την επιστολή αγανάκτησης των φοιτητών, και οι καθηγητές των ΑΕΙ εκφράζουν την αντίθεσή τους στη στάση του κ. Γαβρόγλου, υπενθυμίζοντας το τι πραγματικά συμβαίνει και καταδεικνύοντας τις ευθύνες και την αδράνεια της Πολιτείας και των οργάνων της, να αντιμετωπίσουν τις εν λόγω έκνομες ενέργειες.

Και έστω ότι εμάς στο Ποτάμι, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας δεν μας ακούει, δεν ακούει όμως ούτε τους φοιτητές ούτε τους καθηγητές τους;

Καλούμε για ακόμη μία φορά τον κ. Γαβρόγλου να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην κρύβεται όπως και οι άλλοι Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τα ιδεοληπτικά τους κιγκλιδώματα, εκφράζοντας μόνο και μόνο τις δυναμικές μειοψηφίες. Τα προβλήματα δεν λύνονται «εθελοτυφλώντας», κρύβοντάς τα κάτω από το χαλί και μεταφέροντας τις ευθύνες αλλού.

Χρέος της Πολιτείας είναι να φυλάσσει ως κόρη οφθαλμού το περιβάλλον των Πανεπιστημίων, προστατεύοντας τόσο το αίσθημα ασφάλειας και την ακεραιότητα των μελών τους όσο και των περιουσιακών τους στοιχείων τα οποία έχουν αποκτηθεί και με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ