Το υπουργείο Παιδείας αποχαρακτήρισε από δυσπρόσιτα όλα τα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/08/2018 - 09:21 | Author: Newsroom Ipaidia

Την επόμενη του διαγγέλματος του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα από την Ιθάκη περί «τέλους των μνημονίων», το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε την από 7/8/18 απόφασή του (ΥΑ) σχετικά με την κατάταξη Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε αξιολογικές κατηγορίες και τον καθορισμό των .

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την ΥΑ ο νομός εντάσσεται στο χειρότερο σενάριο, δηλαδή αποχαρακτηρίζεται πλήρως και δεν περιλαμβάνει κανένα δυσπρόσιτο σχολείο ούτε στην πρωτοβάθμια ούτε και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ΕΓ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την εξέλιξη αυτή τονίζοντας ότι «είναι μία ακόμη απόδειξη για ποια έξοδο από τα μνημόνια μιλά η κυβέρνηση. Είναι μία ακόμη απόδειξη της ικανότητας που έχει απέναντι σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο να "πάει το γράμμα" του κεφαλαίου, της ΕΕ, των αναδιαρθρώσεων.

Να υλοποιήσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και όλων των συμπαρομαρτούντων αλλά και τις δικές της που παραμένουν σε ισχύ μέσα από τους 700 μνημονιακούς νόμους. Στα σχολεία, έτσι, πλήττεται η οργανικότητα, η στελέχωσή τους, δυσκολεύει περαιτέρω η δυνατότητα συγκρότησης ολιγομελών τμημάτων (αφού είναι πιο ευνοϊκές οι προϋποθέσεις στα δυσπρόσιτα), ανοίγει δρόμος για νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.»

Η ΕΓ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία του δημοσίου, από κοινού με το τοπικό Εργατικό Κέντρο, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη συνέχιση του αγώνα. Για τον επαναχαρακτηρισμό της Ιθάκης ως δυσπρόσιτης και την επαναφορά και των άλλων σχολείων που αποχαρακτηρίστηκαν (π.χ. Μεσοβούνεια) ή που μειώθηκε η μοριοδότηση και η κατηγορία στην οποία ανήκαν. Να μην υπάρξει καμία αυταπάτη πως θα σταματήσει η βάρβαρη πολιτική. Πιο οργανωμένα, πιο δυναμικά για την επαναφορά του συνόλου των δικαιωμάτων μας, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού και των παιδιών του, σύμφωνα μετο 902.gr.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso