Δείτε την ανακοίνωση που του ιδιωτικού έδεσαν συμμαθητή τους με πετονιά, τον εξύβρισαν και τον άφησαν μέσα στην αίθουσα.

Ειδικότερα, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών και έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».
Το χρονικό

Σημειώψνεται πως οι έξι 15χρονοι έδεσαν πάνω σε καρέκλα με πετονιά έναν συμμαθητή τους την ώρα του διαλείμματος, μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Στη συνέχεια, άρχισαν να κοροϊδεύουν το παιδί και να το βρίζουν και έφυγαν από το σχολείο αφήνοντας τον συμμαθητή τους σε αυτή την κατάσταση.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Τα υπόλοιπα παιδιά επειδή είχε παρέλθει το αυτόφωρο δεν κρατήθηκαν.

Οι ανήλικοι φερόμενοι δράστες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ το θύμα μετέβη στον ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε εκδορές που συνάδουν με το δέσιμο, σύμφωνα με το Open.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ