Τί θα γίνει με πίνακες αναπληρωτών Σχέδιο Νόμου και την Εγκύκλιο Αναπληρωτών 2014

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η εγκύκλιος πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr. Παράλληλα δεν υπήρξαν εξελίξεις όσον αφορά το ξεκλείδωμα των πινάκων και δεν θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε από τις 30-6-2010 και έπειτα. Το Υπουργείο Παιδείας εξέτασε διάφορα σενάρια για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας χωρίς όμως να καταλήξει κάπου.

Όσον αφορά τα δυσπρόσιτα σχολεία και την στελέχωση τους με τους αναπληρωτές, φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η ιδέα της εντοπιότητας και προωθείται ρύθμιση που δεν θα αποκλείει τους εκπαιδευτικούς από άλλες περιοχές να διεκδικήσουν εργασία σε ένα δυσπρόσιτο σχολείο εφόσον το επιθυμούν. Εξετάζεται το σενάριο οι εκπαιδευτικοί να δηλώνουν δυσπρόσιτα σχολεία και σε περίπτωση που σε κάποιο σχολείο δεν παρουσιαστεί ο εκπαιδευτικός που έχει προσληφθεί μέσα από την κύρια φάση αναπληρωτών, να καλείται αυτός που έχει δηλώσει το συγκεκριμένο σχολείο.

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία του αναφορά στο θέμα της στελέχωσης των δυσπρόσιτων σχολείων ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι θα μοριοδοτείται η επιλογή να διδάξει κάποιος σε δυσπρόσιτα σχολεία και για το λόγο αυτό θα κατατεθεί σχέδιο νόμου μέσα στην εβδομάδα.

Καλόγηρος Βασίλειος