Τι συζητήθηκε στη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ΔΟΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/10/2018 - 22:43 | Author: Newsroom Ipaidia

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, είχαν ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και η Έφη Καλαμαρά, μέλος της ΠΓ, υπεύθυνη για θέματα Παιδείας, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης, σε πολύ καλό κλίμα, συζητηθήκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι σημαντικές παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας κατά το μέρος που τους αφορούν».

Δύο ζητήματα κυριάρχησαν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«1. Η στήριξη της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, η καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, υλοποιείται για πρώτη χρονιά. Από πλευράς ΔΟΕ, τέθηκαν προβλήματα στη λειτουργία όσον αφορά κυρίως τις ελλείψεις σε κτίρια, αλλά και τη δυνατότητα ένταξης και άλλων δήμων.  Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η πολιτική βούληση επέκτασης του θεσμού σε νέους δήμους και μεταφέρθηκε η δέσμευση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για άμεση λύση του κτιριακού.

2. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Το ΔΣ της ΔΟΕ έθεσε το θέμα των μονίμων διορισμών στην εκπαίδευση, των δυσκολιών των αναπληρωτών, καθώς και των δικαιωμάτων τους, αλλά και του νέου συστήματος των διορισμών. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε η κυβερνητική δέσμευση για 15.000 διορισμούς σε βάθος τριετίας, η θέση του κόμματος για κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η νομοθέτηση νέου ενιαίου συστήματος προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών υπό τον ΑΣΕΠ, με μοριοδότηση βάσει κοινωνικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων, αλλά και με ενισχυμένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, εκτιμώντας το σημαντικό έργο των αναπληρωτών στη στήριξη του δημόσιου σχολείου επί μια δεκαετία και πλέον.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης του διαλόγου με στόχο την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του δημόσιου σχολείου και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης».

Loading...
  • europalso   ideascentral