Τί είπε η Μερόπη Τζούφη για τους αναπληρωτές και το χρονοδιάγραμμα διορισμών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/06/2018 - 11:50 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων στην εκπομπή Πάμε Αλλιώς, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου για τις ❝Νέες του εκπαιδευτικού έργου στην Α/βάθμια & Β/βάθμια εκπαίδευση❞, το οποίο εισάγεται σήμερα Δευτέρα 04.06.2018 στη Βουλή των Ελλήνων προς επεξεργασία & ψήφιση.

“Ξέρετε πως όλη εκπαίδευση εδώ και χρόνια δουλεύει μόνο με εκπαιδευτικούς. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτιικοί είναι υποχρεωμένοι κάθε χρονιά να πηγαίνουν αλλού σε διαφορετικά περιβάλλοντα και  είναι εκπαιδευτικοί χωρίς δικαιώματα. Επομένως αν κανείς δε φτιάξει το πλαίσιο που να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και ξέρετε αυτό ήταν μια μεγάλη συζήτηση που έγινε και στο επίπεδο του ΟΟΣΑ. Πρακτικά η φετινή έκθεση του ΟΟΣΑ αναγνωρίζει όλες αυτές τις ανεπάρκειες που έχουμε, τα σοβαρά προβλήματα που τα έχει επιδείνωσε η κρίση και επομένως υπάρχει συμφωνία ότι αυτό που πρέπει πρώτα να αξιολογείται είναι η σχολική μονάδα”.

Τι σημείωσε για τους

Ευελπιστούμε ότι εφόσον θα έχουμε και θα έχει το Υπουργείο Παιδείας – αυτή είναι η δέσμευση-  από τον Οκτώβριο και μετά τη δυνατότητα μόνιμων διορισμών θεωρώ ότι ο χώρος της Ειδικής Αγωγής θα πρέπει να ενισχυθεί προνομιακά γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη μόνιμου προσωπικού. Ακούστε τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ η Υφυπουργός από το 13.50 έως 14.50 και από 21.40 – 22.15.

Loading...


  • europalso   ideascentral