Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2019 - 17:28 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Πορεία στο κέντρο της πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μέλη των Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης () της πόλης, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ η πορεία τους κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Λαθήρας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο ίδιος και οι πρόεδροι των τεσσάρων ακόμη ΕΛΜΕ ζήτησαν να συναντηθούν με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, για να επιδώσουν το ψήφισμά τους, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

«Είπε ότι ήταν απασχολημένη η υπουργός και ότι δεν μπορούσε να μας δεχθεί. Το θεωρήσαμε απαράδεκτο. Ούτε και κάποιος άλλος συνεργάτης της μας δέχθηκε. Είχαμε τα ψηφίσματα μας, τις προτάσεις μας, 5-10 λεπτά θα μπορούσε κάποιος να μας δεχτεί, αλλά τέτοια απαξίωση δεν έχουμε ξαναδεί σαν κλάδος. Πέντε πρόεδροι των ΕΛΜΕ ήθελαν να ανέβουν πάνω και τα θέματα είναι πολύ σοβαρά. Δείχνει και την ποιότητα του διαλόγου και την ειλικρίνεια των δηλώσεων και των προθέσεων του υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι στα καυτά ζητήματα της εκπαίδευσης», ανέφερε ο κ.Λαθήρας.

Loading...


  • europalso   ideascentral