Τέλος τα φοιτητικά παγκάκια στο Πανεπιστήμιο Πατρών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2017 - 12:20 | Author: Newsroom Ipaidia

Δείγμα της αλλαγής που σταδιακά συντελείται στα πανεπιστήμια σχετικά με τον ρόλο και την εξουσία των παρατάξεων αποτελεί η απόφαση να «αποχρωματισθούν» τα κομματικά παγκάκια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και μάλιστα από ένα τμήμα στο οποίο υπάρχει ισχυρή παρουσία των φοιτητικών παρατάξεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ. Η απόφαση για τα παγκάκια έρχεται μετά την προ διμήνου απόφαση στη Νομική Θράκης να απομακρυνθούν από την πανεπιστημιούπολη τα κομματικά τραπεζάκια.

Σύμφωνα με την Καθημερινή το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών αποφασίσθηκε να αλλαχθεί το χρώμα στα παγκάκια που υπάρχουν στον αυλόγυρο, τα οποία έως πρότινος ήταν βαμμένα με το χρώμα των παρατάξεων που, κατά κύριο λόγο, τα χρησιμοποιούσαν. Η απόφαση επικυρώθηκε από τους διδάσκοντες του τμήματος, και τα παγκάκια βάφτηκαν γκρι.

Σύμφωνα με τους φοιτητές που πρωτοστάτησαν στην απόφαση, η κίνηση έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία, αφού στο τμήμα των Οικονομικών Επιστημών η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΠΑΣΠ έχουν ισχυρή παρουσία, όπως φαίνεται και από τον αριθμό των υποψηφίων που κατάφεραν να προσελκύσουν στα ψηφοδέλτιά τους στις φετινές φοιτητικές εκλογές.

Το ίδρυμα της Πάτρας βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας μετά το σκάνδαλο της αντιγραφής από 106 φοιτητές της ίδιας εργασίας. Αυτό κατάφερε ισχυρό πλήγμα στην εικόνα των φοιτητικών παρατάξεων, και δη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ, που υποστήριξαν να επιβληθούν επιεικείς ποινές στους αντιγραφείς. • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso