Τα Ειδικά σχολεία ξεχασμένα για άλλη μια φορά

Τα Ειδικά σχολεία ξεχασμένα για άλλη μια φορά

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε χθες τις ανακοινώσεις από το υπουργείο , για την πρόθεση να ανοίξουν τα σχολεία γενικής. H προϋπόθεση για το τους είναι να έχουν έρθει τα self-test και να είναι υποχρεωτικό στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς κάθε εβδομάδα να το κάνουν.

Από τον Σεραφείμ (Μάκη) Λάππα Σχολικό Νοσηλευτή-ΠΕ25

Τα ειδικά σχολεία δεν αναφέρθηκαν καθόλου . Αυτά συνεχίζουν να είναι ανοιχτά και καθημερινά ανακοινώνονται όλο και περισσότερα ειδικά σχολεία να κλείνουν λόγω κρουσμάτων . Στα περισσότερα ειδικά σχολεία γίνονται κάθε μήνα από τον ΕΟΔΥ ενώ σε κάποια πιο συχνά , με την καλή θέληση των συντονιστών του ΕΟΔΥ ανά περιοχή, καθώς δεν υπάρχει καμία οδηγία από το υπουργείο Παιδείας για Υποχρεωτικά test covid19 .

Κανένας εργαζόμενος στην ειδική αγωγή δεν αισθάνεται ασφαλής και ανησυχούμε όλοι μας για την υγεία τη δική μας αλλά και των παιδιών .

Θα πρέπει άμεσα έστω και τώρα να κλείσουν τα ειδικά σχολεία και να ανοίξουν με ίσους όρους και ίδια αντιμετώπιση με τα γενικά σχολεία . Τα ειδικά σχολεία δεν είναι κέντρα αποκατάστασης ούτε κέντρα φύλαξης παιδιών . Είναι τα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά ΑμΕΑ και δίπλα στις οικογένειες τους . Είναι τα σχολεία που υποστηρίζουν παιδαγωγικά και μαθησιακά , κοινωνικά και ψυχολογικά τα παιδιά ΑμΕΑ .

Ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση με ίσους όρους στη Ζωή .

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !