: Σε αρκετά σχολεία της περιοχής η πρόσβαση γινόταν με μεγάλη δυσκολία λόγω του παγετού σε δρόμους, πεζοδρόμια και σκαλοπάτια σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας.

H ανακοίνωση

Η σημερινή δήλωση του Δημάρχου Κορινθίων σύμφωνα με την οποία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτούργησαν σήμερα τα του Δήμου Κορινθίων μετά τη συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου και των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το καιρικό φαινόμενο της χιονόπτωσης και του παγετού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα που αντικρίσαμε το πρωί στα σχολεία.

Σε αρκετά σχολεία της περιοχής μας η πρόσβαση γινόταν με μεγάλη δυσκολία λόγω του παγετού σε δρόμους, πεζοδρόμια και σκαλοπάτια σχολείων. Τα προαύλια ήταν καλυμμένα με παγωμένο , ολισθηρά και εξαιρετικά επικίνδυνα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αδυνατούν να προαυλιστούν. Σημειώθηκαν τραυματισμοί μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δηλώνουμε ότι η ευθύνη για αυτά τα ατυχήματα βαραίνει εξ ολοκλήρου την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Κορινθίων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Eκπαίδευσης Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Καλούμε τους Διευθυντές να μας γνωστοποιήσουν όλα τα σχετικά περιστατικά, προκειμένου να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας, ηθική, νομική και οικονομική σε κάθε συνάδελφο που υπέστη τραυματισμό.