: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, εξέφρασε την αντίθεση του για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων.

Τι είπε για τα σχολεία

Ειδικότερα, ο κ. Τζανάκης τόνισε στο Newsbomb ότι «σε 7-10 ημέρες θα έχουμε το αποτύπωμα από το άνοιγμα των », ενώ επισήμανε «υπερελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά».

Ωστόσο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας δεν έκρυξε την διαφωνία με την απόφαση για το άνοιγμα των , λέγοντας «θα μπορούσαμε να περιμένουμε μία εβδομάδα», ενώ χαρακτήρισε μεγάλο ρίσκο την απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ακόμη, ο κ. Τζανάκης έκανε λόγο για σύγχυση εντός της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σημειώνοντας ότι «μέτρησε στην εισήγηση η μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία για ήπια νόσηση από την ». Όμως, όπως είπε, «βλέπουμε πως οι διασωληνωμένοι εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω από τους 600».

Σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να γίνει αν δεν εξελιχθούν καλά τα πράγματα, ο Νίκος Τζανάκης απάντησε πως τότε όλα θα πρέπει θα επανεξεταστούν και να δούμε «ποιο θα είναι το αποτύπωμα».