: Με τα self test ανά χείρας εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη υποδέχονται τους μαθητές για το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές.

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες μετά από δύο εβδομάδες συνδυάζεται με νέα, αυστηρότερα μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της μετάλλαξης Όμικρον.

Για τον λόγο αυτόν το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητά -μεταξύ άλλων- περισσότερα κορωνοϊού για όλους ανεξαιρέτως, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Έτσι, στο 87ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, εργαζόμενος του δήμου παρέδωσε από νωρίς το πρωί κουτιά με self test στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που γονέας δεν κατάφερε να προμηθευτεί από φαρμακείο

Γονείς αναφέρουν στο ThessToday οτι  επικρατεί άγχος για την επιστροφή των παιδιών τους στο , ωστόσο χαρακτηρίζουν τα νέα μέτρα ως πιο ασφαλή για να συνεχιστεί ομαλά η εκπαιδευτική χρονιά. Από την άλλη πλευρά δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι το εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους, ωστόσο υπογραμμίζουν την ανάγκη για ευλαβική τήρηση των μέτρων και από την πλευρά των μαθητών, αλλά και των γονέων.

Πηγή:thessotoday