Σχολεία: Οι δύο θεωρίες για το άνοιγμα σχολείων

Σχολεία: Οι δύο θεωρίες για το άνοιγμα σχολείων

– Τι είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος για το που σχεδιάζεται να γίνει τις 12 Απριλίου

«Δεν μπορώ να πω ακόμα για το , είναι μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει» είπε αρχικά ο κ. Βατόπουλος για να συμπληρώσει: «Θα μπορούσε να γίνει αλλά αυτό θα το δούμε τις επόμενες 3-4 ημέρες».

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο θεωρίες όσον αφορά το άνοιγμα  σχολείων:

η πρώτη που μιλά για την Γ΄ Λυκείου αλλά αυτό δεν είναι καλό επιδημιολογικά γιατί οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό πιο πολύ αλλά έχουμε και τις πανελλήνιες 2021.

η δεύτερη μιλά για τα δημοτικά σχολεία επειδή στο δημοτικό τα παιδιά είναι πιο πειθαρχημένα και ακούν τον δάσκαλο

«Δεν μπορώ να πω ακόμα (σ.σ. για το άνοιγμα των σχολείων) γιατί είναι πολύ πιεσμένα τα πράγματα. Προφανώς ακόμα είναι νωρίς να πούμε» επέμεινε ο κ. Βατόπουλος.

«Αν ξεκινήσει σωστά το και οι σωστές εξετάσεις αλλά και ο εμβολιασμός ίσως εξισορροπήσουν λίγο την κατάσταση» συμπλήρωσε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ερωτηθείς για τον ερχόμενο χειμώνα ο κ. Βατόπουλος αρχικά υπενθύμισε ότι «αυτές οι επιδημίες ιστορικά κρατάνε 2-3 χρόνια».

«Εγώ πιστεύω όμως ότι εφόσον πάει καλά ο εμβολιασμός και υπάρχει έγκαιρη διάγνωση τα πράγματα θα πάνε καλύτερα τον επόμενο χειμώνα αν και ο κορονοϊός θα είναι κοντά μας για αρκετό διάστημα ακόμα» πρόσθεσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Όσον αφορά το Πάσχα ο κ. Βατόπουλος είπε πως «φοβάμαι ότι θα είναι «λίγο καλύτερο» από πέρσι» ενώ στην ερώτηση «θα πάμε στο χωριό;» απάντησε ότι «εξαρτάται πού θα είναι το χωριό».

«Προς το παρόν το βλέπω δύσκολο να πάμε στο χωριό εκτός του νομού» συμπλήρωσε ο κ. Βατόπουλος προσθέτοντας ότι έχουμε δρόμο.

Ο ίδιος θεώρησε, τέλος, πιθανό να κάνουμε και του χρόνου εμβόλιο για τον κορονοϊό όπως συμβαίνει με τη γρίπη.

Άνοιγμα σχολείων – Εξαδάκτυλος: Βιαστικό το άνοιγμα τους

Εκπαιδευτικοί: Τα σχολεία να ανοίξουν με μέτρα προστασίας, όχι άλλος εμπαιγμός

Άνοιγμα σχολείων – Σκέρτσος: Self test για να ανοίξουν τα Λύκεια

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !