Ποιά είναι η εκτίμηση της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ, Θεοδώρας Ψαλτοπούλου,  για το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες στα .

Υπενθυμίζουμε ότι τα θα ανοίξουν τη Δευτέρα 10/1,  παρά τις ενστάσεις και επιστημόνων και εκπαιδευτικών καθώς η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει  στην Ελλάδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 με την μπορεί πιο εύκολα να κολλήσει το 50% της τάξης ζητώντας στο πλαίσιο αυτό να υπάρξει και μια ευελιξία σχετικά με το θέμα των απουσιών. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε περισσότερα από 30.000 κρούσματα στο διάστημα 27 Δεκεμβρίου – 2 Ιανουαρίου με τα να είναι κλειστά από τις 23 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια η επιτροπή των ειδικών θα λειτουργεί καθημερινά για τα σχολεία και τα μέτρα θα αναπροσαρμόζονται, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι πιθανόν τα σχολεία να κλείσουν μια εβδομάδα μετά το άνοιγμά τους, η κυρία Ψαλτοπούλου απάντησε ότι είναι πιθανότερο σε μια εβδομάδα να αλλάξουν τα πρωτόκολλα, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε αν έχουμε φτάσει στην κορύφωση του κύματος της πανδημίας.

«Είμαστε στον άγνωστο Χ με την πανδημία οι επιστήμονες δεν μπορούν να δώσουν σαφείς απαντήσει ακόμα» είπε η κυρία Ψαλτοπούλου προσθέτοντας ότι «η πανδημία σημαίνει πόλεμος με άγνωστο εχθρό».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ