: Για κατακόρυφη αύξηση των αλλά και αύξηση της θετικότητας της μετάλλαξης Όμικρον έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Tι ποσοστό των κρουσμάτων αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον

Στην εκρηκτική αύξηση των στη χώρα μας αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για την επικράτηση της , επισημαίνοντας πως το 89% των κρουσμάτων στην Ελλάδα φέρουν τη μετάλλαξη Όμικρον.

Η κυρία Γκάγκα απηύθυνε για μια ακόμη φορά έκκληση για πιστή τήρηση των προστασίας ενώ, αναφερόμενη στον εμβολιασμό γνωστοποίησε πως επειδή παρατηρείται μεγάλη ζήτηση στο εμβόλιο της moderna θα ανοίξει ο εμβολιασμός σε όλη τη χώρα.

31.512 κρούσματα σε παιδιά

Τη συγκεκριμένη εβδομάδα, με τα σχολεία να είναι κλειστά από τις 23 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 31.512 κρούσματα σε παιδιά. Ναι μεν υπήρξε μείωση, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, πλην όμως ακόμα και αυτό δείχνει πως η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία θα αποτελέσει ένα τεράστιο ρίσκο και θα ευνοήσει τη δημιουργία υγειονομικών «βομβών» μέσα στις αίθουσες. Η μείωση με τα σχολεία κλειστά, δείχνει και τη λογική απόφαση που θα έπρεπε να έχει παρθεί, σε αντίθεση με την ακατανόητη εμμονή που επιδεικνύουν οι υπεύθυνοι…

Με κλειστά τα σχολεία, στην εβδομάδα όπου τα κρούσματα εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη, οι ασθενείς ηλικίας 4 ως 18 ετών – της μαθητικής κοινότητας επί της ουσίας της χώρας – αποτέλεσαν το 16% των συνολικών κρουσμάτων.