: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού εξέφρασε την ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας.

Τι είπε για τα παιδικά  πάρτι

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε, ότι αναμένεται αύξηση των λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας και της παραμονής του κόσμου σε κλειστούς χώρες, ενώ υπογράμμισε ότι η μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών μπορεί να γίνει σε… 15 δευτερόλεπτα.

Αναφερόμενη στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ανέφερε ότι η ανησυχία που υπάρχει οφείλεται στον που είναι χαμηλός. Και αυτό, γατί η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική παντού ενώ την ίδια ώρα πέφτει η θερμοκρασία και ο κόσμος θα είναι περισσότερο μέσα στα σπίτια.

Τόνισε επίσης ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και προτείνει τα παράθυρα να μένουν ανοικτά ακόμα με χαμηλότερες θερμοκρασίες. Σημείωσε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για το .

Η Αθηνά Λινού κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί, όπως είπε δεν γνωρίζουμε σε τι ποσοστό προστατεύουν τα αντισώματα.

Όσον αφορά τα παιδικά πάρτι, η Αθηνά Λινού σημείωσε ότι καλό θα ήταν να γίνονται με λιγότερα παιδιά και με ανοιχτά παράθυρα. Τόνισε επίσης ότι η μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών γίνεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι απαραίτητο να γίνει και το από όλους, και από τους εμβολιασμένους για τον κορονοϊό, οι οποίοι όπως είπε «νομίζουν ότι δεν χρειάζονται μέτρα προστασίας». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον παράλληλο εμβολιασμό για την γρίπη και τον κορονοϊό.