: Εξάπλωση του ιού στα παιδιά δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κορονοϊού – Έχουν βρεθεί θετικά στον ιό συνολικά 7.685 παιδιά ηλικίας 4-17 ετών βάσει των στοιχείων που ανακοινώνει επίσημα ο ΕΟΔΥ.

Το σύνολο των παιδιών που βρέθηκαν από τις 20 έως τις 26 Σεπτεμβρίου ανέρχεται σε 4.026, αποτελώντας το 29% επί του συνόλου των που διαγνώστηκαν στη χώρα την τελευταία εβδομάδα. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 21% σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, την προηγούμενη εβδομάδα, καταγραφής των στοιχείων δηλαδή από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, τα κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών ήταν 3.559, αποτελώντας το 24% στο σύνολο των κρουσμάτων.

Όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ οι λοιμώξεις στα παιδιά έως 3 ετών την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων δεν ξεπερνούσε το 2% επί του συνόλου των ενώ στην επόμενη ομάδα των 4-5 ετών αυξήθηκε κατά μια μονάδα την περασμένη εβδομάδα (στο 3% από 2%).

Μεγαλύτερη αντίθετα φαίνεται να είναι η διασπορά στους μαθητές Δημοτικού όπου την πρώτη εβδομάδα αποτελούσαν το 9% στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας ενώ την δεύτερη εβδομάδα η ομάδα 6-11 ετών αποτελούσε το 11% των κρουσμάτων.

Ακόμα πιο έντονη η κυκλοφορία του κορονοϊού σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με το ποσοστό να αυξάνεται στο 14% την εβδομάδα 20-26 Σεπτεμβρίου έναντι 11% μια εβδομάδα νωρίτερα, γεγονός που αφενός οφείλεται στον διευρυμένο κοινωνικό δίκτυο των μεγαλύτερων παιδιών και αφετέρου στο χαμηλό εμβολιαστικό τείχος που έχει αναπτυχθεί.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αποτυπώνουν την πορεία της πανδημίας στα καθώς το ποσοστό των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους ξεκίνησε από το 20-21% επί του συνόλου των ημερήσιων διαγνώσεων, έφτασε σταδιακά το 25% και έχει πλέον αγγίξει το 30%.