: Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτση, μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, τις αποφάσεις που θα πάρει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αλλά και τους στόχους του αρμόδιου υπουργείου.

Τι είπε για τα σχολεία

«Έως την Τετάρτη και αφού συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αναμένονται οι αποφάσεις για τα » είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης στον ΣΚΑΪ.

«Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, προσανατολισμός και στρατηγικός μας στόχος, είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα», υπογράμμισε και παράλληλα διαβεβαίωσε τους γονείς ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στα σχολεία που λειτουργούν με το πιο οριοθετημένο πλαίσιο που υπάρχει.

«Εάν η επιτροπή των ειδικών εισηγηθεί αλλαγή στα πρωτόκολλα ή αύξηση των τεστ φυσικά το υπουργείο θα τα υποστηρίξει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών με ανοιχτά σχολεία» δεσμεύτηκε.

«Ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει στα σχολεία 32  εκατ. » επεσήμανε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

Κλείνοντας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε ότι είναι εδώ και ένα χρόνο όλα έτοιμα ώστε όποιο μπαίνει σε αναστολή, την επόμενη ημέρα να μπορεί να ξεκινά τηλεκπαίδευση.