: Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων σε συνέντευξη της το πρωί της Δευτέρας.

Τι είπε για τα σχολεία

Όπως τόνισε και  η υφυπουργός Παιδείας, «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Τα πρωτόκολλα που είχαμε μέχρι τώρα απέδωσαν». Παράλληλα, η κ. Μακρή επεσήμανε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για  πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, μίλησε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι «το πρωτόκολλο που τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, από εκεί και πέρα θα δούμε την πορεία των , αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου, κυρίως περισσότερα τεστ.

Περιμένουμε την τοποθέτηση των ειδικών. Θεωρούμε ότι τα σχολεία λειτούργησαν πολύ καλά το τετράμηνο που πέρασε. Στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων συνολικά, θα δούμε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τότε».

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «η Κυβέρνηση σκέφτεται να αξιοποιήσει τα όπλα της επιστήμης και τα να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Λογικός είναι ο φόβος των γονιών που υπάρχει, στα σχολεία όμως υπάρχει έλεγχος.

Τα περισσότερα κρούσματα στα παιδιά εντοπίστηκαν όταν άνοιξαν τα και έγιναν τα τεστ, καθώς μέχρι τότε τα παιδιά δεν ελέγχονταν». Όπως συμπλήρωσε, «σοβαρότατο ενδεχόμενο έως βεβαιότητα, είναι η προσαρμογή των πρωτοκόλλων, αλλά με ανοιχτά σχολεία».