"Σχετικά με τη διαπίστωση και χαρακτηρισμό λειτουργικών υπεραριθμιών σχολικών μονάδων πριν την έναρξη του Σχολικού Έτους"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/08/2017 - 19:32 | Author: Newsroom Ipaidia

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: Συναδέλφισσες , συνάδελφοι  Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Μπαίνουμε σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα σημαντική για τους συναδέλφους αφού τα ΠΥΣΠΕ σε όλη τη χώρα θα συνεδριάζουν καθημερινά  για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

Το ξεκίνημα αυτό δυστυχώς δεν γίνεται με τους καλύτερους οιωνούς αφού παρόλο που  η σχετική νομοθεσία ορίζει ρητά ότι οι  διαδικασίες για τη διαπίστωση και χαρακτηρισμό λειτουργικών υπεραριθμιών στις σχολικές μονάδες γίνονται με  την έναρξη του σχολικού έτους  την 1η Σεπτέμβρη, αρκετά ΠΥΣΠΕ σε όλη τη χώρα προχώρησαν τις διαδικασίες αυτές μέσα στον Αύγουστο. Ανάμεσα στα ΠΥΣΠΕ αυτά συγκαταλέγεται και το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής που σε συνεδρίασή του στις 30-8-2017 προχώρησε σε χαρακτηρισμό ως  λειτουργικά υπεράριθμων εκπ/κών  ΠΕ11.

Πως είναι δυνατόν κάποιοι συνάδελφοι να χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία και πριν οι εκπαιδευτικοί  κάνουν ανάληψη υπηρεσίας στις σχολικές τους  μονάδες  ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για  άδειες κύησης, ανατροφής, επαπειλούμενες, αναρρωτικές  κι ενώ ακόμη εκκρεμούν αποσπάσεις.

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις αυτές και διαβεβαιώνουν τους συναδέλφους ότι όλο αυτό το διάστημα θα παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ για την υπεράσπιση του συνόλου των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

   • ideascentral

    europalso

Enter your email address: