Σπουδαστές ΔΙΕΚ: Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να παίζουν με το μέλλον μας

Σπουδαστές ΔΙΕΚ: Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να παίζουν με το μέλλον μας

Ως Σύλλογος Σπουδαστών Αττικής θα θέλαμε να «ευχαριστήσουμε» την κα. Κεραμέως και την κυβέρνηση, που για ακόμη μία φορά τα μαθήματά μας ξεκινούν με… καθυστέρηση (αν και κάνουμε εξ αποστάσεως!, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση:

Ενώ πάνω από δύο βδομάδες έχει ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας ότι θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του καινούριου εξαμήνου, τελικά (φυσικά) αυτά… δεν ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, αφού καθυστέρησαν οι αναθέσεις καθηγητών, με αποτέλεσμα το ένα Δ.ΙΕΚ μετά το άλλο να αναβάλουν τη μέρα έναρξης των μαθημάτων! Ακόμη όμως, μέχρι και χθες, υπάρχουν ειδικότητες και σχολές που δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα….

Ενώ λοιπόν το υπουργείο «ξέχασε» να αναθέσει καθηγητές έγκαιρα, όμως θυμήθηκε να «κόψει» καθηγητές από εργαστηριακά μαθήματα, ξεδιπλώθηκε μία καινούρια κατάσταση χθες …στην οποία το υπουργείο αποδείχθηκε «ξεχασιάρικο» ακόμη μία φορά… που φάνηκε πως δεν έφτιαξε τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους τα μαθήματά μας! Αλλού συνδεθήκαμε με καθυστέρηση, αλλού δεν συνδεθήκαμε καθόλου (όσοι δεν έχουν τεχνολογικά μέσα να μην ανησυχούν, το υπουργείο δεν έχει κάνει τίποτα)!

Το έχουμε ξαναζήσει το έργο!

Βέβαια, κατανοούμε ότι το υπουργείο ήταν πολύ απασχολημένο τελευταία με τα νέα αντιδραστικά νομοσχέδια, όπως αυτό για την πανεπιστημιακή αστυνομία και με το να στέλνει ΜΑΤ στους φοιτητές που διεκδικούν να επιστρέψουν στα θρανία με ασφάλεια -όπως και εμείς-, από το να προσλάβει καθηγητές!

ΥΓ. Φαίνεται πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έχει χάσει τη σύνδεση με την εκπαιδευτική πραγματικότητα, με τις ανάγκες των σπουδαστών, αλλά και μαθητών, φοιτητών!!

Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να παίζουν με το μέλλον μας!

Δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση, το Σύλλογό μας και απαιτούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας!

– Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές στις 10/3, που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το «άνοιξε – κλείσε» των σχολών μας.

– Συμμετέχουμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας στις 12/3 στη Βουλή στις 12.00.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !