Κοινή δήλωση έκαναν ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μ. Κάτσης, στην οποία αναφέρουν πώς  «η κ. , αφού επί 1 χρόνο κρυβόταν από τον ελληνικό λαό και σύσσωμη την αντιπολίτευση, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις της με την εταιρία Cisco, στο site του , χωρίς καν μια επίσημη ανακοίνωση»

Η ανακοίνωση αναφέρει « είναι ξεκάθαρα τα εξής:

· Τελικά η «δωρεάν πλατφόρμα » όπως διατείνονταν ψευδώς η , αποδείχτηκε ότι κόστισε πάνω από 2 εκ € για ένα χρόνο.

· Με καθυστέρηση 5 μηνών η κ. Κεραμέως υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, και ευτυχώς τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ήδη συμβασιοποιημένο από το 2019«ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2»και δεν τα στερεί από τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό της Παιδείας.

· Χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και ειδικά των ανηλίκων μαθητών.

Η κ. Κεραμέως, είναι απολύτως έκθετη πολιτικά, με τις συμβάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα. Σημειώνουμε:

1. Ενώ έπρεπε εξ’αρχής να αξιοποιήσει το ΣΥΖΕΥΞΙΣ2 και με διαφάνεια να προχωρήσει θεσμικά τις διαγωνιστικές διαδικασίεςγια να προσελκύσει όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες ιδιωτικών παρόχων, επέλεξε τα adhoc ιδιωτικά συμφωνητικά με την εν λόγω εταιρία, αρχικά επικαλούμενη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση της πλατφόρμας, για να μεθοδεύσει την μετέπειτα απευθείας ανάθεση.

2. Στην αρχική σύμβαση δωρεάν παροχής, στην ενότητα 8,θέτει στη διάθεση της εν λόγω εταιρίας τα μεταδεδομένα 1.5 εκ. μαθητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών. Η κ. Κεραμέως, έχει αναγκαστεί μέχρι στιγμής να τροποποιήσει 4 φορές την αρχική σύμβαση, προσπαθώντας να «κρύψει» το τεράστιο θέμα διαρροής δεδομένων προς την εταιρία.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι καταστροφική. Με το πέρας της πανδημίας, καμία δημόσια υποδομή δεν θα μείνει ως κεκτημένο στην ελληνική κοινωνία και εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα πολιτών θα αποτελούν το «άϋλο κεφάλαιο» της κερδοσκοπίας εταιριών με dealers τους Υπουργούς του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ