Συνέντευξη τύπου ΥΠ.Π.Ε.Θ. Νίκου Φίλη με θέμα παρουσίαση επιμορφωτικών δράσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/01/2016 - 12:08 | Author: Newsroom Ipaidia

Η αναβληθλείσα συνέντευξη τύπου της Τρίτης 26 Ιανουαρίου του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου (ώρα 1 μ.μ.

Αίθουσα «Έλλη Παππά»)

Θέμα της συνέντευξης είναι η παρουσίαση των επιμορφωτικών δράσεων που έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Σκοπός των παραπάνω δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα ισότητας των φύλων και έμφυλων διακρίσεων, μέσω της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων που αφορούν στην προώθηση της ισότητας των φύλων, στην ένταξη της διάστασης του φύλου, στις παιδαγωγικές πρακτικές και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών παρεμβάσεων σχετικά με τα φύλα και τις διακρίσεις.

Στη συνέντευξη θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων: Φωτεινή Κούβελα (Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων)Ειρήνη Αγαθοπούλου (Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας) Μαρία Γκασούκα (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης).

Loading...
  • europalso

    ideascentral