ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.:

Α’ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Ρόζα Ιμβριώτη

Σχετικά με τις συναντήσεις του Δήμου Αθηναίων με τις/τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων για το παιδί κ. Ηλιοπούλου καλεί τις/τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων κατά ομάδες σε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τα σχολεία της Αθήνας προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη λειτουργία τους, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους Διευθύντριες, Διευθυντές να μην παραβρεθούν στις συναντήσεις αυτές γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να προηγηθεί η συνάντηση με τους Συλλόγους εκπ/κών ΠΕ ώστε να δοθούν επίσημες απαντήσεις για τα ζητήματα αυτά. Καλούμε την αντιδήμαρχο κ. Ηλιοπούλου και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Μεγαλοοικονόμου, να αναβάλουν τη συνάντηση με τις/τους Διευθυντές και να απαντήσουν θετικά στο αίτημα που έχουμε εκφράσει από κοινού οι Σύλλογοι εκπ/κών ΠΕ του Δήμου Αθηναίων και σε προηγούμενο ΔΤ για συνάντηση για θέματα που αφορούν τη Σχολική Επιτροπή και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Αθηναίων. Η συνάντηση αυτή να οριστεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα ώστε να μας γνωστοποιηθούν οι θέσεις της Δημοτικής αρχής και να καταθέσουμε τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας γύρω από το ζήτημα της κρατικής επιχορήγησης.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, σε κοινό δελτίο τύπου για το θέμα, είχαμε ζητήσει να πραγματοποιηθεί ενημέρωση – συγκέντρωση των Διευθυντών καθώς και των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων από την Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, έτσι ώστε να γνωρίζουν πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από εδώ και πέρα. Αντί της πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης επιχειρήθηκε μέσω της ενημέρωσης για το ηλεκτρονικό σύστημα «Έπαφος» να νομιμοποιηθεί η αυθαιρεσία, η αδιαφάνεια και οι αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής -ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας- για την οικονομική ασφυξία των σχολικών μονάδων!

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, με την κάλυψη των εκπαιδευτικών σωματείων, αποχώρησε από όλες τις συναντήσεις-παρωδία που είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 του Φλεβάρη, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις, την πολιτική και την πρακτική που ακολουθεί ο Δήμος της Αθήνας στο συγκεκριμένο θέμα.

Διεκδικούμε:

 • Γενναία αύξηση της κρατικής επιχορήγησης.
 • Έκτακτη επιχορήγηση από τον Δήμο για την αντιμετώπιση των παλαιότερων χρεών και των προβλημάτων δημοτικών και νηπιαγωγείων της πόλης μας.
 • Απόδοση των χρημάτων των δόσεων στις σχολικές κοινότητες και διαχείρισή τους από αυτές όπως ακριβώς ορίζει ο σχετικός αλγόριθμος.
 • Άμεση χρηματοδότηση και με έκτακτη επιχορήγηση των οξυμένων αναγκών των νηπιαγωγείων με το ποσό των 500-700 ευρώ ανά νηπιαγωγείο και αντίστοιχα των τμημάτων ένταξης και του ολοήμερου δημοτικού σχολείου!
 • Να αναλάβει μόνιμα ο Δήμος την πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ και θέρμανσης των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, όπως 500 λίτρα πετρέλαιο ανά έτος και λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, γιατί τα νηπιαγωγεία αδυνατούν αντικειμενικά να καλύπτουν τις ανάγκες αυτές.
 • Απαιτούμε την αύξηση της επιχορήγησης στα σχολεία τώρα, τη δίκαιη κατανομή των πιστώσεων και την επιστροφή της οικονομικής διαχείρισης των σχολείων στους πλέον αρμόδιους, στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθηΤα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε.

  Α΄ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Ρόζα Ιμβριώτη

  Αίτημα των Συλλόγων εκπ/κών ΠΕ

  Α’ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας, Ρόζα Ιμβριώτη

  Για συνάντηση με αντιδήμαρχο για το παιδί και την πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής Α/βάθμιας του Δήμου Αθηναίων

  Αθήνα, 18-2-2017

  Προς: την αντιδήμαρχο κ. Ηλιοπούλου, την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας του Δήμου Αθηναίων

  Κοιν.: τα μέλη των Συλλόγων, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., Διευθυντή εκπαίδευσης Α’ Διεύθυνσης Αθήνας, Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων

  Οι Σύλλογοι εκπ/κών ΠΕ «ο Αριστοτέλης», «η Αθηνά», Α’ Αθηνών, «ο Μακρυγιάννης», «ο Παρθενώνας», «η Ρ. Ιμβριώτη» ζητούμε να αναβληθούν οι συναντήσεις που έχουν οριστεί για την εβδομάδα 20-25/2 με τους διευθυντές/ντριες ΔΣ και προϊσταμένες/ους Νηπιαγωγείων και να οριστεί όσο πιο άμεσα γίνεται συνάντηση με την αντιδήμαρχο κ. Ηλιοπούλου και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας του Δήμου Αθηναίων, κ. Μεγαλοοικονόμου για να συζητήσουμε σχετικά με ζητήματα που αφορούν την κρατική χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων και τη Σχολική Επιτροπή.

  ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝτές της κάθε σχολικής μονάδας, την παραπέρα ανάπτυξη των αρμοδιοτήτων των ΔΕΠ.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ