Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζουν σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Στην Αθήνα το «ραντεβού» έχει οριστεί στις 12.30 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Το σχέδιο είχε οριστεί να παρουσιαστεί εντός της ημέρας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ωστόσο η συζήτηση αναβλήθηκε πιθανότατα για την επόμενη Τρίτη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα.
Το σχέδιο είχε οριστεί να συζητηθεί εντός της ημέρας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ωστόσο η συζήτηση αναβλήθηκε πιθανότατα για την επόμενη Τρίτη.Η συγκέντρωση θα γίνει έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 12:30 το μεσημέρι και θα συμμετάσχουν 36 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Το σχέδιο συγχώνευσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις τόσο ανάμεσα σε βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης, όσο και ανάμεσα σε φοιτητές, σχολές και τοπικές κοινωνίες.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑ / ΑΠΘ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα της Πέμπτης 28/2 στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, ώστε να συμμετάσχουμε όλοι στις 12.30 στο Υπουργείο Παιδείας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου “Αθηνά”, που προβλέπει τη συγχώνευση των ξενόγλωσσων Φιλολογιών.
……………………………………………………………..
ΑΠΘ
Σε Γενική Συνέλευση ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. αποφάσισε να προβεί σε κατάληψη μέχρι την Πέμπτη 28/2, για να δηλώσει και με αυτό τον τρόπο την αντίθεση του στο σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” που προβλέπει την συγχώνευση των σχολών μας.
Για την Πέμπτη 28/02 αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

  • Στις 10.00 π.μ. θα ξεκινήσει από το φουαγιέ της Φιλοσοφικής Σχολής μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ πορεία με ταυτόχρονη αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένου για το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” μέσα στους χώρους της πανεπιστημιούπολης, ώστε να ενημερωθεί η φοιτητική κοινότητα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών
  • Να τους καλέσουμε να κατέβουν μαζί μας στην Πορεία που θα γίνει μαζί με τους φοιτητές των Τ.Ε.Ι. την Πέμπτη 28/2 με αφετηρία την Καμάρα, ώρα 18.00. Μετά από αυτό θα συγκροτηθούν ομάδες φοιτητών που θα μοιράσουν το κείμενο σε κεντρικά σημεία της πόλης, ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, να τον καλέσουμε να σταθεί δίπλα μας στον αγώνα μας.