Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας για την κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων με μόνιμους εκπαιδευτικούς και την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, για τα οποία για ακόμα μια φορά το Υπουργείο δήλωσε ότι είναι ανέφικτα, την στιγμή που η κατάσταση στα σχολεία λόγω των κενών είναι εκρηκτική.

ΣΕΠΕ Σητείας «ο Μύσων»

Σχολική χρονιά φτάνει στη μέση και τα κενά διαιωνίζονται, δημιουργώντας ζητήματα λειτουργίας στις σχολικές μονάδες. Οι εξαγγελίες του Υπουργείου για ατομική αξιολόγηση, επαναπροσδιορισμό κενών με σαφή κατεύθυνση την αύξηση ωραρίου και μαθητών ανά τμήμα ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, ο αποκλεισμός χιλιάδων εκπαιδευτικών από τους πίνακες ειδικής αγωγής του ΑΣΕΠ λόγω τεχνικού προβλήματος , και οι διαφαινόμενες μειώσεις πιστώσεων αναπληρωτών για τη σχολική χρονιά 2010-21 δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Αντιπαλεύουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για μια εκπαίδευση πιο «ανοιχτή στις απαιτήσεις της αγοράς και των χορηγών», με «λιγότερες δαπάνες για το κράτος», με «κουλτούρα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς». Αν περάσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική και στον τομέα της εκπαίδευσης η κάθε οικογένεια θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνει πανάκριβα την εκπαίδευση.

Προασπιζόμαστε τις ψηφισμένες θέσεις της Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου για:

Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών με κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία και την ημερομηνία κτήσης πτυχίου.
Την άρση του αποκλεισμού των αναπληρωτών από τους πίνακες ειδικής αγωγής του .
Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
Προκήρυξη μαζικών μόνιμων διορισμών σε γενική και ειδική αγωγή.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τη ΔΟΕ να προκηρύξει απεργία ή στάση εργασίας και να προετοιμαστούν πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ