Ποιος ευθύνεται για αυτή την εικόνα; Ποιος δεν διεκδίκησε θέσεις και κοινωνικών λειτουργών; Ποιος φέρει την ευθύνη για αυτή την θλιβερή κατανομή; αναφέρει η ΣΕΕΑΠΙΝ.

Η ανακοίνωση

Με έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση είδαμε σήμερα το ΦΕΚ κατανομής των θέσεων Ψυχολόγων και στα Ιόνια Νησιά. Δυστυχώς, μια ευκαιρία για στελέχωση των σχολείων μας με εξειδικευμένο προσωπικό στην ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των παιδιών φαίνεται να πήγε χαμένη αφού απο τις 17 ιδρυμένες ΕΔΥ, μόνο 11 πρόκειται να λειτουργήσουν, όσες δηλαδή λειτουργούσαν ως τώρα.

Καμία αλλαγή, καμία πρόοδος. Αντί να διεκδικούμε έστω όσα δικαιούμαστε και να αποζητούμε το καλύτερο δυνατό,  βρισκόμαστε με ακόμα λιγότερα! Χαμένη ευκαιρία για τα παιδιά που θα δεχόταν ενδυνάμωση, χαμένη ευκαιρία για τους συναδέλφους μας που θα μπορούσαν να εργαστούν στην περιοχή τους.

Εύλογα ρωτάμε: Μήπως δεν έχουμε ανάγκη ψυχοκοινωνικής στήριξης στα Ιόνια; Μήπως δεν έχουμε προβλήματα στα σχολεία μας ή μήπως επαρκεί το προσωπικό των ΚΕΔΑΣΥ που καλούνται εκτός του διαγνωστικού τους έργου, να λειτουργούν πυροσβεστικά σε κάθε έκτακτο περιστατικό; Ειδικά στην Κέρκυρα με τα 31 τμήματα Ένταξης που θα μπορούσαν να λειτουργούν 6 με 7 ΕΔΥ, είναι λογικό να λειτουργούν μόνο 3; (και μάλιστα μόνο μια στην Α’θμια). Για να μην αναφερθούμε στην Κεφαλονιά που κάποιοι συνάδελφοι θα πρέπει να μοιραστούν στα δύο ώστε να καλύπτουν σχολεία Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Ποιος ευθύνεται για αυτή την εικόνα; Ποιος δεν διεκδίκησε θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών; Ποιος φέρει την ευθύνη για αυτή την θλιβερή κατανομή; Θλιβόμαστε, διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας για την  τροποποίηση της κατανομής που αποτελεί ντροπή για τα Ιόνια και στερεί από τους συναδέλφους την εργασία στον τόπο τους και από τους μαθητές την πρόσβαση στην υποστήριξη και ενδυνάμωση.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ