Η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Μιχαηλίδου, αποκάλυψε πως «Ετοιμάζουμε Προεδρικό Διάταγμα έτσι ώστε να γίνει η μεταφορά όλης της προσχολικής εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας»

Τι δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την Υφυπουργό ΠΑΙΘΑ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενιαία πολιτική στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης, κάτι που είναι λάθος και γι αυτό το λόγο οι Δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί που είναι στο Υπουργείο Εσωτερικών, οι Ιδιωτικοί και οι Δημόσιοι που είναι στο Υπουργείο Εργασίας νυν Οικογένειας θα έρθουν στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά της κας Μιχαηλίδου για την μεταφορά της προσχολικής εκπαίδευσης.

«Φέρνουμε την προσχολική εκπαίδευση όλη πια στο Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να ξεκινάμε από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από την ηλικία των 6 μηνών μέχρι την ηλικία άνω των 18 μηνών στο επίπεδο της προσχολικής εκπαίδευσης και να έχει ο γονιός και βέβαια το παιδί στο σχολειό του, να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε ότι χρειάζεται το παιδί κι ο εκπαιδευτικός. Ετοιμάζουμε το Προεδρικό Διάταγμα έτσι ώστε να γίνει η μεταφορά. Τι σημαίνει μεταφορά. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αυτή τη στιγμή είναι στο ενδιάμεσο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι Δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι στο Υπουργείο Εσωτερικών, οι Ιδιωτικοί και οι Δημόσιοι στο Υπουργείο Εργασίας νυν Οικογένειας, άρα δεν υπάρχει ενιαία πολιτική, το οποίο είναι από μόνο του λάθος και τώρα θάρθουν στο Υπουργείο Παιδείας. Σημαντικός παράγοντας μέσα σε αυτό είναι και το κομμάτι της αναπηρίας, δηλαδή πως θα μπορέσει η πρώϊμη ανίχνευση αναπηριών, δυσκολιών να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να δουλευτεί το παιδί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται από τη νεαρή ηλικία όπως προτείνουν οι γιατροί».