Ρέθυμνο: Ξεκινούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στο 1ο Γυμνάσιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/06/2020 - 19:43 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ξεκινούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνης μετά και τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Γιώργη Μαρινάκη και του ανάδοχου εργολάβου. Πρόκειται για έργο με συνολικό προϋπολογισμό 900.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)», στο πλαίσιο του ΕΠ «Κρήτη 2014 – 2020».

Ο Δήμος Ρεθύμνης θα αναβαθμίσει ενεργειακά το κτίριο του σχολείου, εκτελώντας εργασίες οι οποίες θα συμβάλουν στη δραστική μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας και θα βελτιώσουν, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, αισθητά τις κλιματολογικές συνθήκες διεξαγωγής των μαθημάτων εντός των αιθουσών.

Οι εργασίες εσωτερικές και εξωτερικές, θα ξεκινήσουν τέλος του Ιουνίου οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η εξεταστική περίοδος και το σχολείο θα είναι κλειστό και, σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, προβλέπεται να ολοκληρωθούν μετά από 19 μήνες. Ο Δήμος Ρεθύμνης, παραμένει, όπως τονίζει ο δήμαρχος, σταθερά προσηλωμένος στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Εργάζεται δε εντατικά στο επίπεδο της αξιοποίησης παρόντων αλλά και μελλοντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων ώστε να εξασφαλίσει έργα ενεργειακής αναβάθμισης και για άλλα σχολεία του Ρεθύμνου.  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso