ΠΣΑΕΠ: Απαντήσεις για αναδρομικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/02/2019 - 16:16 | Author: Newsroom Ipaidia

Συνάδελφοι η Τετάρτη 06/02/2019 είναι η τελευταία μέρα που μπορεί να στείλει κάποιος τα (βασικά) έντυπά του στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κάπου που συνεργαζόμαστε ως ΠΣΑΕΠ.

ΠΣΑΕΠ

Προσοχή: Εάν τα έντυπα έχουν παραδοθεί στο Ταχυδρομείο ή στο κούριερ μέχρι την Τετάρτη θα συμπεριληφθείτε στην αγωγή κι ας φτάσουν αργότερα.

Αυτά που χρειάζεται να σταλούν μέχρι την Τετάρτη είναι το έντυπο Α, Β και τα χρήματα. Τα υπόλοιπα μπορούν να σταλούν μέχρι την 28η Φλεβάρη.

Όσοι έχετε καταθέσει εντός του 2018 αίτηση μη παραγραφής, ζητάτε ένα φωτοαντίγραφο από το τμήμα του πρωτοκόλλου της διεύθυνσης σας, στο οποίο να φαίνεται πάνω γραμμένος ο αριθμός πρωτοκόλλου. Όσοι δεν έχετε καταθέσει αίτηση μη παραγραφής φυσικά και μπορείτε να συμμετάσχετε στην αγωγή.

Το έντυπο Γ μπορεί να σας το υπογράψει ο διευθυντής της σχολικής μονάδας ή στη διεύθυνση που υπηρετείτε (με στρόγγυλη σφραγίδα). Αν αρνηθούν και οι δύο να το υπογράψουν τότε πρέπει να:

α)Εκτυπώσετε βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον ΟΠΣΥΔ (χωρίς σφραγίδα)

β)Να ζητήσετε τις μηνιαίες και ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών από κάθε α/θμια ή β/θμια που υπηρετήσατε από την 1/12/16 κι έπειτα.

Αυτά μπορείτε, όπως προείπαμε, να τα στείλετε μέχρι τις 28/2/2109, μαζί με την αίτηση μη παραγραφής (για όσους την έχουν καταθέσει εντός του 2018).

 

Το έντυπο Α το συμπληρώνετε και το υπογράφετε μόνοι σας. Το έντυπο β το συμπληρώνετε και το υπογράφετε μόνοι σας και ζητάτε ένα γνήσιο της υπογραφής είτε από τον διευθυντή σας είτε απ;o ένα ΚΕΠ.

Αυτά, όπως προείπαμε, πρέπει να τα στείλετε μέχρι την Τετάρτη 6/2/2019 μαζί με τα χρήματα.

 

Σχετικά με ερωτήσεις που μας έγιναν για τη δυνατότητα διεκδίκησης των αναπληρωτών που εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ, η νομική άποψη του δικηγόρου μας είναι ότι μπορούμε να τα διεκδικήσουμε κανονικά.

Σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγωγής μόνο στην πόλη που υπηρετούμε, η νομική άποψη του δικηγόρου μας είναι ότι μπορούμε να προσφύγουμε σε όποια πόλη και όποιον δικηγόρο επιθυμούμε.

Σχετικά με το γεγονός ότι κάποιοι δικηγόροι διεκδικούν τα αναδρομικά από το 2013 κι όχι από το 2016, η νομική άποψη του δικηγόρου μας είναι ότι ο νόμος είναι σαφής για παραγραφή μετά τα 2 έτη και γι αυτό ορθώς διεκδικούν από το 2016 κι έπειτα αυτοί που θα καταθέσουν τώρα την αγωγή τους.

Τα σωστά έντυπα Α, Β, Γ είναι πιο ασφαλές να τα κατεβάσετε από την σελίδα του ΠΣΑΕΠ (στήλη Αρχεία), διότι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο παλιές μας ανακοινώσεις με τα έντυπά της αγωγής που πραγματοποιήθηκε το 2018.

Την 1η Φεβρουαρίου συνεδρίασε το ΣτΕ για το θέμα των αναδρομικών. Η εισήγηση ήταν θετική (7υπέρ-1κατά), πράγμα που σημαίνει ότι οι ενδείξεις είναι θετικές. Είναι πολύ πιθανό σε περίπτωση θετικής απόφασης το ΣτΕ να αποφασίσει να δοθούν αναδρομικά μόνο σε όσους έχουν προσφύγει μέχρι τη μέρα της απόφασης. Η απόφαση μπορεί να βγει σε 20 μέρες, σε 2 μήνες κλπ. Το γεγονός ότι η προθεσμία κατάθεσης των εγγράφων είναι η 6η Φλεβάρη είναι για δική μας ασφάλεια. Για να προλάβουμε να έχουμε καταθέσει τις αγωγές (διότι χρειάζεται και μια διαδικασία ημερών) και να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως σε περίπτωση πολύ σύντομης έκδοσης απόφασης.

Αφού κατατεθούν οι αγωγές, ο δικηγόρος θα στείλει mail σε καθέναν σας ξεχωριστά για να σας αναφέρει τυχόν εκκρεμότητες και για να σας παράσχει έναν σύνδεσμο με τον οποίο θα μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της δίκης.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: