Το αργότερο μέχρι 29 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα νέα ονόματα αναπληρωτών – και 2.700 στη Γ’ Φάση – Διπλασιασμό προσλήψεων Παράλληλης Στήριξης εκπαιδευτικών-ΕΒΠ και Σχολ. Νοσηλευτών ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος .

Ειδικότερα, λόγω των αυξημένων, άνω του 30%, αναγκών για Παράλληλη Στήριξη, εξασφαλίστηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, , ΕΒΠ και Σχολικών Νοσηλευτών ΠΕ25, στα πλαίσια της Β φάσης προσλήψεων, στις αρχές Οκτωβρίου, και 2.700 στη Γ φάση προσλήψεων στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Παύλο Μαρινάκη και τα όσα είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Διπλασιάζεται το προσωπικό παράλληλης στήριξης των μαθητών με προσλήψεις εκπαιδευτικών, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και νοσηλευτών. Καθώς οι ανάγκες της παράλληλης στήριξης των μαθητών διαπιστώθηκε πως είναι αυξημένες κατά πάνω από 30%, o Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξασφάλισαν της απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να πραγματοποιηθούν πάνω από 7.300 προσλήψεις στη Β φάση, στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στη Γ φάση στις αρχές Νοεμβρίου, υπερδιπλασιάζοντας τις αρχικές προσλήψεις του Σεπτεμβρίου και υπερβαίνοντας κατά 50% τις αρχικά προβλεπόμενες πιστώσεις για το έτος 2023.

Με απλά λόγια, το προσωπικό της Παράλληλης Στήριξης με αυτές τις προσλήψεις από 9.500 χιλιάδες πρόκειται να φτάσει σχεδόν τα 20.000 άτομα.

Για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση τα ζητήματα Παιδείας, πρόσβασης στη γνώση και τη μάθηση, ισότητας στην συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και όλα όσα απασχολούν τους μαθητές και τους γονείς τους, βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων και της πολιτικής τους. Η κοινωνική πολιτική για μας δεν ασκείται με συνθήματα αλλά με δραστικές παρεμβάσεις και εξεύρεση άμεσων λύσεων.

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει η ενημέρωση από τον Patreas/PDE για τα κενά και την ημερομηνία διεξαγωγής της .

Η ενημέρωση:

Η μη ένταξη των ΜΝΑΕ στη Β’ Φάση αποδίδεται στη μη έκδοση της απόφασης που αφορά το παρόν πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των προσληφθέντων εκπαιδευτικών με έναρξη υπηρεσίας την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Οδηγός δικαιωμάτων, αδειών, διαδικασίων αναπληρωτών 2023 Επιβεβαιώνονται οι πίνακες που κυκλοφόρησαν από μέλη της ομάδας ΠΕ02, αποδίδοντας τη διαφορά στην απροθυμία ορισμένων ΔΔΕ να τους δημοσιοποιήσουν (Α’ Θεσσαλονίκης, Β’ Θεσσαλονίκης και Καστοριάς), κάτι που ούτως ή άλλως είχε επισημανθεί.

Έτσι, τα κενά έχουν ως εξής: 750 κενά ΠΕ02 γενικής (για τα οποία υπάρχει άμεση εξάρτηση από τον τακτικό προϋπολογισμό). 880 συνολικά κενές θέσεις για τις ΕΑΕ ΠΕΟ2.

Οι συνολικές ελλείψεις των 22.500 χιλιάδων, ο πίνακας δείχνει τις ελλείψεις για τους ΠΕ02 και η αναμενόμενη κάλυψη των 10 χιλιάδων που διέρρευσε το ΥΠΑΙΘΑ. Είναι η πραγματικότητα των σχολείων και η πραγματικότητα που θέλει να δείξει το ΥΠΑΙΘΑ