Προσλήψεις αναπληρωτών: Τι είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για το παράβολο

Προσλήψεις αναπληρωτών: Τι είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για το παράβολο

Όλο το προσωπικό που αφορά στην καθαριότητα βρίσκεται στα σχολεία, είπε την Πέμπτη μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι» ο υπουργός Εσωτερικών , προσθέτοντας πως οι διαδικασίες για τις μάσκες ολοκληρώνονται. «Διορίστηκαν 9.774 καθαρίστριες από τις οποίες 5.000 έχουν πλήρες ωράριο.

 

Έχουμε θεσμοθετήσει αν κάποιος δήμος χρειάζεται περισσότερο προσωπικό καθαριότητα μπορεί να μετατρέψει τις συμβάσεις μερικής απασχόληση σε πλήρη ή να κάνουν συμβάσεις για το διάστημα της πανδημίας».

Επιλογή της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε μεταρρυθμίσεις με τις οποίες πετυχαίνουμε την ανασυγκρότηση του κράτους, μία από αυτές είναι η ενδυνάμωση του ρόλου του ΑΣΕΠ μέσα από την ψηφιοποίησή του και από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα του παράβολου ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως έχοντας προβεί σε συζητήσεις με ιθύνοντες του ΑΣΕΠ βλέπει ως λύση και θα την προτείνει στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως την εξής: Nα δεχθεί το ΑΣΕΠ παράβολα που δεν καταχωρήθηκαν εξ αιτίας λαθών των Τραπεζικών καταστημάτων. Για τις περιπτώσεις που το λάθος βαραίνει τον υποψήφιο, αυτός να αποκλείεται από τον Αξιολογικό Πίνακα μόνον όσον αφορά στον μόνιμο διορισμό και όχι στο μέρος που αφορά στην πρόσληψή του ως αναπληρωτής. Αυτό βέβαια αν γίνει πράξη, σημείωσε πως θα ισχύσει από το νέο σχολικό έτος 2021-22, μιας και οι προσλήψεις αναπληρωτών (ο κύριος όγκος) για την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί ήδη. Για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ΑΣΕΠ ανέφερε: Επιλογή της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε μεταρρυθμίσεις με τις οποίες πετυχαίνουμε την ανασυγκρότηση του κράτους, μία από αυτές η ενδυνάμωση του ρόλου του ΑΣΕΠ μέσα από την ψηφιοποίησή του και μέσα από την αλλαγή του τρόπου που γίνονται οι προσλήψεις. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Για το θέμα του παραβόλου είπε ότι θα προτείνει στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως:

Nα δεχθεί το που δεν καταχωρήθηκαν εξ αιτίας λαθών των Τραπεζικών καταστημάτων.

Για τις περιπτώσεις που το λάθος βαραίνει τον υποψήφιο, αυτός να αποκλείεται από τον Αξιολογικό Πίνακα μόνον όσον αφορά στον μόνιμο διορισμό και όχι στο μέρος που αφορά στην πρόσληψή του ως αναπληρωτής.

Αυτό βέβαια αν γίνει πράξη, σημείωσε πως θα ισχύσει από το νέο σχολικό έτος 2021-22, μιας και οι  για την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί ήδη.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !