: Ανακοίνωση έβγαλε το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών σχετικά με τις τρίμηνες συμβάσεις.

Η ανακοίνωση

Θα το ξαναπούμε σε όλους τους τόνους: ο διαχωρισμός και η διάσπαση του κλάδου θα λάβει τέλος μόνο με τη μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Η εξαθλίωση που μας επιφυλάσσουν, η περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση που θα σημάνουν μεγαλύτερη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, της εκπαίδευσης και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών που δεν έχουν εκπαιδευτικούς για μήνες ή που αλλάζουν κάθε χρόνο ή κάθε 3μηνο εκπαιδευτικό πρέπει να μας βάλει ΤΩΡΑ σε θέση μάχης!

Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί κάθε συνθήκη προς όφελός της.

Η πανδημία αποτέλεσε χρυσή ευκαιρία για την επέλαση της τηλεργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων χωρίς δικαιώματα και την επιβολή του νομοσχεδίου Χατζηδάκη που φέρνει τη διάλυση κεκτημένων αιώνων. Στην εκπαίδευση η τηλε-«εκπαίδευση» και οι φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν, ενώ το καλοκαίρι του ’21 ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο της εμπορευματοποίησης και της διάλυσης τους δημόσιου σχολείου σε επίπεδο γνώσης και δομής, της αντεργατικής-αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης, ενώ η Κεραμέως έσπευσε να χρησιμοποιήσει εκβιαστικά τους μόνιμους διορισμούς για την εφαρμογή αυτού του πολυνομοσχεδίου στην πλάτη των νεοδιόριστων με απειλές διαθεσιμότητας, τιμωρητικής αξιολόγησης, ακόμη και μη μονιμοποίησης. Όλα αυτά τα μέτρα θα μείνουν, μέχρι να τα διαλύσουμε εμείς!

Απαιτούμε:

· Άμεση κατάργηση του θεσμού τρίμηνης σύμβασης. Καμιά νομιμοποίηση και περαιτέρω συνέχισή της. Πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου μόνο για έκτακτες ανάγκες. Μέχρι την οριστική κατάργηση του θεσμού, να αλλάξει ΤΩΡΑ η απαράδεκτη κοινή δήλωση πρόσληψης για αναπληρωτ(ρι)ες πλήρους ωραρίου και 3μηνων συμβάσεων.

· Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.

· Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και εξίσωσή τους προς τα πάνω με των μόνιμων εκπαιδευτικών

· Κατάργηση του ν.4589/19 για το προσοντολόγιο. Καμία σκέψη για ΑΣΕΠ, γραπτό διαγωνισμό και συνεντεύξεις

Από την πρώτη μέρα συσπειρωνόμαστε και συμμετέχουμε στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα και το συντονισμό τους.