: Τι προβλέπεται, όταν θα εκδοθούν οριστικοί, για όσους εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν θα δικαιούνται πρόσληψη.

Ως γνωστόν, το και το Υπουργείο Παιδείας έχουν συμφωνήσει, πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να εκδοθούν Οριστικοί Πίνακες των Προκηρύξεων 1ΕΑ/2022, 2ΕΑ/2022, 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 έως τα μέσα Αυγούστου 2022, να πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στα σχολεία και στα ΚΕΔΑΣΥ από τους Προσωρινούς Πίνακες των Προκηρύξεων αυτών.

Ηδη έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ οι Προσωρινοί Πίνακες των Προκηρύξεων 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022 και σύμφωνα με το ΑΣΕΠ αναμένονται και οι Προσωρινοί Πίνακες των υπόλοιπων Προκηρύξεων έως τις 20 Αυγούστου 2022, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν εγκαίρως οι προσλήψεις αναπληρωτών για το 2022-23.

Σχετικά με τη δυνατότητα που παρέχεται από το υπουργείο προβεί σε προσλήψεις αναπληρωτών από Προσωρινούς Πίνακες, η διάταξη της 3 του άρθρου 63 “Πρόσληψη προσωρινών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.”, του νόμου των διορισμών 4589/2019, ορίζει πως σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκτάκτων και επειγόντων λόγων δημοσίου συμφέροντος μπορούν να προσλαμβάνονται προς κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι υποψήφιοι που είναι ενταγμένοι στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες.

Τι γίνεται με όσους δεν δικαιούνται πρόσληψη μετά την έκδοση Οριστικών Πινάκων

Μάλιστα η εν λόγω διάταξη προβλέπει επιπροσθέτως πως με την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, οι συμβάσεις των ήδη προσληφθέντων που δεν δικαιούνταν την πρόσληψη λήγουν αυτοδικαίως, χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης για την αιτία αυτή.

Ακολουθεί η διάταξη

Παράγραφος 6 του άρθρου 63 του νόμου 4589/2019

“6. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκτάκτων και επειγόντων λόγων δημοσίου συμφέροντος μπορούν να προσλαμβάνονται προς κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι υποψήφιοι που είναι ενταγμένοι στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενων παραγράφων, και μέχρι την έκδοση των τελικών πινάκων.

Με την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, οι συμβάσεις των ήδη προσληφθέντων που δεν δικαιούνταν την πρόσληψη λήγουν αυτοδικαίως, χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης για την αιτία αυτή”.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ