: Ενημέρωση έκανε ο σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Η ανακοίνωση

Ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης- Διορισμοί στην ειδική αγωγή-

Τρίμηνες προσλήψεις- Νέο ΕΣΠΑ

Κατόπιν συναντήσεων που είχαμε με αρμόδια τμήματα του υπουργείου, ενημερώνουμε για τα εξής:

• Ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

Τα νέα τμήματα ένταξης που βρίσκονται προς ίδρυση είναι 580-600 (για α/θμια και β/θμια συνολικά).

Η διαδικασία ίδρυσής τους σε ο,τι αφορά τις αρμοδιότητες του τμήματος ειδικής αγωγής του υπουργείου έχει ολοκληρωθεί και, πλέον, είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας το πότε αυτά θα δοθούν ως κενά.

Από το υπουργείο υπάρχει πρόθεση και γίνονται ΣΟΒΑΡΕΣ προσπάθειες για συνέχιση των διορισμών στην ειδική αγωγή, με βάση τα εναπομείναντα -από τους προηγούμενους διορισμούς- κενά καθώς και αυτά που θα προκύψουν από την ίδρυση των νέων τμημάτων ένταξης.

Υπάρχουν περίπου 800 πιστώσεις από παραιτήσεις/μη αναλήψεις στις τρίμηνες προσλήψεις και 500 ακόμη αδιάθετες -έως τώρα- πιστώσεις για το ΙΔΙΟ πρόγραμμα.

Δεδομένου ότι το κονδύλι του ΕΣΠΑ έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό, εκτιμούμε ότι αυτές οι 800+500 είναι ίσως οι μόνες πραγματοποιήσιμες προσλήψεις αναπληρωτών για το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι να βρεθούν άλλοι κρατικοί πόροι.

• Νέο ΕΣΠΑ

Το νέο κονδύλι ΕΣΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει από τη νέα σχολική χρονιά και όχι κατά τη διάρκεια της φετινής.
Αύριο θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των διορισμών στη Γενική και το άνοιγμα των πινάκων της Ειδικής, καθότι έχουμε ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών για να προωθήσουμε τα αιτήματα που αφορούν τον κλάδο.

ΠΑΣΑΔ