Σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ, τα εκτός απροόπτου. «Τρέχει» ήδη το σύστημα.

Αναφορικά με τους δασκάλους ΠΕ70, ο ΠΑΣΑΔ εκτιμά ότι οι προσλήψεις της Γενικής θα είναι περίπου 30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δ’ φάση αφορούσε αποκλειστικά τη Γενική Αγωγή. Προσλήφθηκαν περίπου 200 άτομα (από δασκάλους, μάλλον 30 σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ) στην Πρωτοβάθμια και 600 άτομα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ανάληψη υπηρεσίας ορίστηκε για Παρασκευή 2/12 και Δευτέρα 5/12.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ρόζα Ιμβριώτη αναφορικά με όσα είπε ο κ. Κόπτσης για προσλήψεις :

Για το ζήτημα των κενών ο κ. Κόπτσης δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες, που πάντως χαρακτήρισε λίγα. Για την Ειδική Αγωγή δήλωσε πως θα γίνει κάτι αντίστοιχο, μετά τη Γενική. Δήλωσε πως συμφωνεί με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών.

Χαρακτηριστικό της πραγματικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα σχολεία με κενά, ακόμα και με τεράστιες ελλείψεις ειδικά στην ειδική αγωγή παράλληλες, Τ.Ε (π.χ Αν. Αττική 100 κενά στην παράλληλη στήριξη, στην τελευταία φάση προσλάβανε μόνο 1). Επίσης να αναφέρουμε χαρακτηριστικά το Γυμνάσιο Πόρου λείπουν 5 εκπαιδευτικοί από την αρχή της σχολικής χρονιάς, όπου έχουν ανατεθεί συνολικά 22 ώρες υποχρεωτικές υπερωρίες!