Τι αναφέρει το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τα

Σύμφωνα με το υπουργείο, « ούτε θα τεθεί τέτοιο θέμα στην επιτροπή» .

Οι διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας έρχονται σε διάψευση δημοσιευμάτων περί προληπτικών μέτρων στις τάξεις για να περιοριστεί η διασπορά της γρίπης, του κορωνοϊού και άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Πάντως, ο χειμώνας αναμένεται ότι θα είναι χειρότερος για τις λοιμώξεις αναπνευστικού. Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «για δύο χρόνια δεν είχαμε τη φυσιολογική επαφή και επομένως έκθεση στα μικρόβια και τους ιούς που έχουμε συνήθως» με αποτέλεσμα η ανοσία να «πέσει». Την ίδια ώρα, πιο ευάλωτοι είναι όσοι προσβάλλονται με κορωνοϊό για κάποιο διάστημα.

Οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο γρίπης όσοι το έκαναν και πέρυσι, καθώς κοντά στα Χριστούγεννα αναμένεται να ξεκινήσει μεγάλο κύμα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης δήλωσε ότι φέτος υπάρχει πανσπερμία ιών, που πλήττουν κυρίως παιδιά, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν μεγαλύτεροι άνθρωποι, κυρίως ευάλωτοι.

Στο ίδιο πλαίσιο κάλεσε τους γονείς να μην στέλνουν στο σχολείο με καταρροή και δέκατα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό των παιδιών και να πηγαίνουν με φειδώ σε παιδοτόπους και πάρτι.