: Πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί που, μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ για την περιοχή , έλεγαν ότι δεν έλαβαν τίποτα ακόμα.

Σε νέα ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΑΔ ανακοινώνει ότι τελικά τα SMS και ο πίνακας αναπληρωτών αναμένονται ακόμα και δεν έχει ξεκινήσει η αποστολή . Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμέναμε άμεσα την αποστολή των μηνυμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κάναμε την προηγούμενη ανάρτηση, την οποία και κατεβάσαμε.

Ωστόσο, επειδή ως ΠΑΣΑΔ δε θέλουμε να παίξουμε με την αγωνία των συναδέλφων, διορθώνουμε άμεσα την προηγούμενη ανάρτηση.
Τα SMS ή ο πίνακας των αναπληρωτών, τελικώς, αναμένονται. Περιμένουμε να δούμε με ποια σειρά τελικά θα ανακοινωθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ονόματα θα ανακοινωθούν σε μορφή excel τα ονόματα των προσληφθέντων για την Α Φάση προσλήψεων για το 2022-23.

Επίσης θα αποσταλεί από το ΥΠΑΙΘ το σχετικό SMS ενημέρωσης στους προσληφθέντες.

Οι Αποφάσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα κοινοποιηθούν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, σύμφωνα με ενημέρωση της Γ. Μπουλμέτη και του Β. Βούγια.

(Οι Αποφάσεις οι οποίες φέρουν την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας του ΥΠΑΙΘ κας Μαρίας Δόκου, με τον χρόνο ανάληψης υπηρεσίας και κοινοποιούνται και δημοσιεύονται στη Διαύγεια, είναι αυτές που έχουν ισχύ αναφορικά με τις προσλήψεις και όχι το excel με τα ονόματα, το οποίο για πληροφόρηση των προσληφθέντων αναπληρωτών και μόνον θα κοινοποιηθεί την Παρασκευή 26.08.2022)

Οι δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων από αναπληρωτές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 (πιθανά έως την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022) και έως τότε θα έχουν ανακοινωθεί τα σχολεία στα οποία τοποθετούνται.

Προσμέτρηση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών σε αξιολογικούς πίνακες κατάταξης

Η προϋπηρεσία προσμετράται από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης πρόσληψης (και ΟΧΙ του excel με τα ονόματα), σύμφωνα με την παράγραφο 3, του άρθρου 6 της Υπουργικής Απόφασης 104627/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 3344 – 10.08.2020.

Στην απόφαση με τα ονόματα των προσληφθέντων, θα αναγράφονται οι ημερομηνίες στις οποίες θα πρέπει να αναλάβουν οι αναπληρωτές υπηρεσία.

Θυμίζουμε ότι κατά το προηγούμενο έτος ορίστηκαν τρεις ημέρες από την 1η έως και τις 3 Σεπτεμβρίου 2021 κατά την Α΄ φάση προσλήψεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προϋπηρεσία ξεκινάει εφόσον γίνει ανάληψη υπηρεσίας εντός της προθεσμίας που ορίζει η Απόφαση πρόσληψης. Η ανάληψη υπηρεσίας εντός 5 ημερών αναφέρεται μόνο ως προς τις κυρώσεις που μπορεί να έχουν οι αναπληρωτές, οι οποίοι δε θα αναλάβουν ή θα παραιτηθούν, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 11 της Υπουργικής Απόφασης 104627/ΓΔ5 και σε καμία περίπτωση στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας.

Οι προσληφθέντες προσέρχονται για ανάληψη υπηρεσίας απευθείας στη σχολική μονάδα τοποθέτησης εντός της προθεσμίας που ορίζεται στην απόφαση πρόσληψης. Εάν ο αναπληρωτής ή ωρομίσθιος τοποθετείται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας, σύμφωνα με την απόφαση τοποθέτησης. Κατ’ εξαίρεση – για λόγους ανωτέρας βίας – δύνανται να αναλάβουν υπηρεσία, εντός της ίδιας προθεσμίας, στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κατόπιν συνεννόησης με τα αρμόδια στελέχη της.

Εναρξη μισθοδοσίας αναπληρωτών

Η έναρξη της μισθοδοσίας των αναπληρωτών έχει να κάνει με την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας και από τη στιγμή που η 5η Σεπτεμβρίου 2022 ορίστηκε ως έναρξη της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας για το 2022-23 χάνονται από τους αναπληρωτές 4 ημερομίσθια, από τη στιγμή που δεν υφίσταται η 1η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.

Πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών

Α. Αναφορικά με τις πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών θα δοθεί ένα ποσοστό πάνω από 85% των συνολικών για την Α Φάση προσλήψεων και για το ΕΕΠ-ΕΒΠ οι προσλήψεις θα είναι περισσότερες από τις περσινές 4.460 προσλήψεις της Α Φάσης, καθότι περισσότερα και τα λειτουργικά κενά που δηλώθηκαν φέτος. Συγκεκριμένα, περισσότερες θα είναι οι πιστώσεις για προσλήψεις στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), στην Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (παράλληλη) και στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), ενώ λιγότερες θα είναι για τα Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στα ΚΕΔΑΣΥ, καθότι εκεί εκτός από διορισμούς είχαμε αρκετές μεταθέσεις και οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, μιας και τα οργανικά με τα λειτουργικά κενά ταυτίζονται.

Β. Συνολικά οι προσλήψεις αναπληρωτών φέτος θα ξεπεράσουν τις 40.000 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή και για την Α Φάση θα ξεπεράσουν τις 30.000.

Γ. Εως αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ ασχολούνται με την κατανομή των πιστώσεων.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ