: Δείτε πρώτοι στο τα ονόματα μόλις αυτά ανακοινωθούν. Πόσοι θα προσληφθούν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr, τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να ανακοινωθούν σήμερα, Πέμπτη 25/8, αργά το βράδυ.

Το χρονοδιάγραμμα για τις έχει ως εξής:

1. Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών της Α’ φάσης θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου (χάνονται 4 ημερομίσθια).
2. Η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών της Α’ φάσης θα ξεκινήσει από 1 Σεπτεμβρίου.

Ο ΠΑΣΑΔ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «Δυστυχώς, φαίνεται πως γυρνάμε σε παλιότερες εποχές όπου οι αντιμετωπίζονταν ως εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας».

Και συνεχίζει λέγοντας:

«Σε εποχές που οι αναπληρωτές έφταναν στα σχολεία σε ημερομηνία μεταγενέστερη των μόνιμων συναδέλφων, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να παραστούν στον πρώτο σύλλογο διδασκόντων, κατά τον οποίο γίνεται ο καθορισμός των δράσεων της μονάδας και καθορίζεται η κατανομή των τμημάτων. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας στον προγραμματισμό αυτό, που μας γυρνάει σε εποχές που θεωρούσαμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Καλούμε το Υπουργείο να επανεξετάσει το ζήτημα, ούτως ώστε ΑΠΑΝΤΕΣ οι εκπαιδευτικοί να βρισκόμαστε στα σχολεία από 1 Σεπτεμβρίου, όπως απαιτεί η λογική και επιβάλλουν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων και όπως έχει δεσμευτεί επανειλημμένα η Υπουργός Παιδείας στις δημόσιες τοποθετήσεις της».

 

Τι άλλο αναμένουμε

Ολοκλήρωση τοποθετήσεων μόνιμων αποσπασθέντων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΕΕΠ, ώστε να πάρουν σειρά οι αναπληρωτές μέχρι 30 Αυγούστου 2022.

Αποφάσεις προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022.

 

Προσλήψεις αναπληρωτών: Ποιός θα είναι ο αριθμός

Ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ κατά την Α Φάση για το 2022 αναμένεται να είναι πάνω κάτω 25.000, όσες δηλαδή ήταν και πέρσι το σχολικό έτος 2021-22.

Συνολικά για όλο το έτος, οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το 2022-23 θα ξεπεράσουν τις 40.000, συμπεριλαμβανομένων και των προσλήψεων για το νέο διευρυμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου σχολείου.

Για τα ΚΕΔΑΣΥ, τις ΕΔΥ και τις ΣΜΕΑΕ θα έχουμε μια μικρή αύξηση πιστώσεων σε σχέση με πέρσι και για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης η αύξηση των πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών θα είναι μεγαλύτερη. Βέβαια εδώ και οι εγκρίσεις Παράλληλης Στήριξης θα είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι.

Από τις συνολικές πιστώσεις, ένα μεγάλο μέρος θα δοθεί για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην Α Φάση προσλήψεων. Πολύ μεγάλο μέρος θα δοθεί στις προσλήψεις για ΚΕΔΑΣΥ/ΕΔΥ.

– Δείτε τα 10 βήματα της διαδικασίας

1. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρόσληψης αναπληρωτών

2. Η κάθε Δ/νση εισάγει στον τις διαθέσιμες σχολικές μονάδες για να δηλωθούν από τους (Αυτό το βήμα γίνεται την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση των προσλήψεων)

3. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν, συνδέονται στον για να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων (Αυτό το βήμα γίνεται την αμέσως επόμενη ημέρα των προσλήψεων)

4. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα (sms) για τη σχολική μονάδα που τοποθετήθηκαν (Αυτό το βήμα γίνεται εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία πρόσληψής τους)

5. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν, παρουσιάζονται στη σχολική μονάδα που τοποθετήθηκαν ώστε να αναλάβουν υπηρεσία (Η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας θα αναφέρεται στο ΦΕΚ πρόσληψης αναπληρωτών – βήμα 1)

6. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν καταθέτουν στη σχολική μονάδα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (παρ.8, άρθρο 6, 104627/ΓΔ5/7.8.2020)

7. Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας δηλώνει στο Myschool την ανάληψη υπηρεσίας των προσλαμβανόμενων αναπληρωτών της μονάδας του

8. Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών συνάπτεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής «Αναπληρωτές». Σε εξαιρετική περίπτωση ανωτέρας βίας ή τεχνικών προβλημάτων, συνάπτεται χειρόγραφη σύμβαση εργασίας.

9. Οι αναπληρωτές μετά τη σύναψη ψηφιακής σύμβασης εργασίας, εισέρχονται στην εφαρμογή «Αναπληρωτές» χρησιμοποιώντας ως στοιχεία ταυτοποίησης αυτά της ΓΓΠΣΔΔ (taxisnet). Καταχωρίζουν τα στοιχεία που τους ζητούνται και αποδέχονται ψηφιακά τη σύμβαση εργασίας

10. Οι αναπληρωτές μπορούν μέσα από την εφαρμογή να λάβουν αντίγραφο της σύμβασης εργασίας σε ψηφιακή μορφή (pdf)

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ